Vrouw steekt vriend in bijzijn van haar kinderen dood omdat hij zijn zoontje wilde bezoeken

Steve Depla
rv Steve Depla
De 31-jarige Menenaar Steve Depla werd maandagavond omstreeks 20 uur dood aangetroffen voor de ingang van zijn woning in La Louvière. Een uit de hand gelopen ruzie met zijn vriendin die eindigde met twee messteken in de borststreek werd hem fataal.

Steve en zijn vriendin Gaëlle B. leerden elkaar kennen in juni vorig jaar. Enkele weken later trok hij bij de vrouw en haar drie kinderen in. De relatie liep echter niet van een leien dakje. Steve had zelf drie kinderen, maar Gaëlle wilde niet dat hij nog contact met hen had.

Maandagavond had het koppel ruzie. De ex-vriendin en familie van Steve vermoeden dat het feit dat Steve die dag naar Menen wilde komen aan de basis lag. Hij wilde immers in de buurt zijn om de dag nadien de verjaardag van zijn grootmoeder en de dag erna die van zijn zoontje Mateo (7) vieren.

Toen Steve wilde vertrekken, keerde hij nog terug om zijn kleren te nemen, maar de discussie escaleerde. Gaëlle B. belandde op de grond, greep een mes en stak Steve twee keer. De man slaagde er nog in naar buiten te strompelen, maar zijn long was doorboord en hij verloor veel bloed.

Het elfjarige zoontje van de vrouw belde daarop naar een kennis om te vertellen wat er gebeurd was. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en probeerden Steve nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Volgens Laetitia Diericx, de ex-vriendin van Steve, stond de man al eerder met een grote wonde aan de hals voor haar deur, nadat Gaëlle hem met een mes had geraakt. “Ze is vooral erg gewelddadig als ze heeft gedronken,” vertelt ze aan het Nieuwsblad.

Steve wordt aanstaande dinsdag begraven in de Sint-Jozefkerk in Menen.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jan theys

  Wat een rot wereld

 • Laura O'hagan

  Kga je missen Steve je stond er altijd voor iedereen je hebt me zelf zoveel steun gegeve toen ik men ventje ben kwijt geraakt en nu moete. We jou afgeven khoop dat ze da wijf lang genoeg vast houden en zo ni karma komt da beloven we

 • Brigitte Boon

  Een mens zou bang zijn in deze tijd om nog een relatie aan te gaan. Er lopen blijkbaar veel gekken rond. Zowel vrouwen als mannen. Wat een wereld

 • Gaston FOUBERT

  Als die vrouw eerst op de grond lag voor de fatale messteken werd ze dan eerst geslagen en handelde ze uit zelfverdediging? We weten niet wat er gebeurde vooraf en kunnen dus niet oordelen.

 • anita van dyck

  Hoe slecht kun je zijn? Dat is ziekelijk en monsterlijk. Idd, Hans, je hebt gelijk.