Vrouw slikt ruim kilo cocaïne in, politie betrapt haar op Thalys

BELGAIMAGE
Tijdens een grensoverschrijdende drugsactie is vorige week op de hogesnelheidstrein Thalys tussen Antwerpen en Rotterdam een vrouw opgepakt die 144 pakketjes (‘boleta's’) cocaïne had ingeslikt. Dat meldt de federale politie. Het is een van de meest opvallende resultaten van de drugsactie die van 14 tot en met 17 november werd gehouden door de politie- en douanediensten uit België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

De vrouw, die afkomstig is uit Frans-Guyana, had in totaal 1,152 kilogram cocaïne ingeslikt. De drugs vertegenwoordigen een straatwaarde van 57.600 euro. Ze werd gearresteerd door de federale spoorwegpolitie.

Een nog grotere vangst was er woensdagavond tijdens de voorbereiding van de actie op de E19 ter hoogte van Minderhout. De douane van Brasschaat vond er in een verdacht Belgisch voertuig 8 kilogram marihuana, goed voor een straatwaarde van 80.000 euro. De bestuurder, met verblijfplaats in België, werd aangehouden. 

Tijdens de actie werden in totaal 1.309 voertuigen en 1.659 mensen gecontroleerd. Daarvan waren er 183 in het bezit van drugs, tien personen waren onder invloed. Er werden tien mensen gerechtelijk aangehouden. De agenten namen onder meer ook ruim 2,2 kilogram spacecake, tien voertuigen en vijf wapens in beslag. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • joachim albert

    Als ze iedereen die drugs gebruikt of verkoopt in de gevangenis steken, mogen ze er 10 bijbouwen. Heeft totaal geen zin om dit te doen. Meesten hebben ook gewoon werk en als ze vervolgen, verliezen ze hun werk en daarna beginnen de problemen. Dus als er geen misdrijf begaan wordt, moet er niets gebeuren. Punt.

  • Jan Paulussen

    Wie verbruikt dat in godsnaam allemaal? Er moeten toch voldoende klanten voor bestaan blijkbaar?

  • Paul Hendriks

    Een mooi resultaat, nu de gepaste straffen nog.