Vrouw reist land door om rekeningen van bejaarden te plunderen

Kos
Voor de correctionele rechtbank van Leuven stond een vrouw terecht voor de systematische diefstal van bankkaarten van bejaarden. Ze plunderde hun rekeningen nadat ze op listige wijze hun pincode had bemachtigd.

Anita D. reisde heel Vlaanderen rond op zoek naar oudere slachtoffers. Die vond ze van februari 2016 tot september 2017 op 25 locaties in Leuven, Zaventem, Antwerpen, Steenokkerzeel, Kortenberg, Brugge, Blankenberge, Gent, Aartselaar, Maldegem en Sint-Genesius-Rode. 

Ze benaderde de bejaarde slachtoffers om de pincode van hun bank- en kredietkaarten te kunnen lezen. Nadien repte ze zich naar bankautomaten om massaal veel geld van hun rekeningen te halen. Dat moest dienen voor aankopen in winkels en warenhuizen.

De beklaagde legde op die manier minstens beslag op 35.000 euro. Volgens het openbaar ministerie wijst de geraffineerde uitvoering op een heel goede voorbereiding. De vrouw verplaatste zich met huurauto's.

Op de zitting dienden zich dertien burgerlijke partijen aan. De zaak wordt behandeld op 11 januari 2019.

Bekijk ook:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Cuypers

    Dat mag toch ? …..hier word men toch niet gestraft ….!