Vrouw neemt wraak op ex-man door wapens en munitie in huis te verstoppen

gettyimages.be
Een 50-jarige man uit Lint is vandaag door de correctionele rechtbank van Tongeren niet veroordeeld voor het bezit van wapens, waaronder een machinegeweer, zonder vergunning en munitie. Zijn ex-vrouw had de wapens uit wraak verstopt in de zijn woning om de man er in te luizen.

In het kader van een ander dossier rond wapenbezit vond er op 11 juli 2009 een huiszoeking in de woning in Maaseik plaats. Als gevolg van dat dossier zat de man sinds 2011 bijna twee jaar in de gevangenis. In die periode raakte hij ook betrokken in een vechtscheiding met zijn vrouw, die hem in 2012 verlaten heeft.

De man komt uiteindelijk in 2013 vrij. Hij is er van overtuigd dat zijn ex-vrouw nog een "verrassing" voor hem in petto heeft. Hij doet een beroep op een gerechtsdeurwaarder om de staat van zijn woning mee te helpen vaststellen. Tijdens het doorzoeken van het huis, stelt de man vast dat er een nieuwe houten vloer in de echtelijke woning ligt. In een verborgen ruimte stoten ze op verschillende wapens en grote hoeveelheid munitie.

De rechtbank acht het niet bewezen dat de man, ondanks zijn voorliefde voor wapens, de eigenaar is van de wapens en munitie. De wapens en munitie werden in beslag genomen.