Vrouw met MUG-heli van strand gehaald na val met paard

De helikopter landde op het strand waarna de MUG-arts haar ter plaatse de eerste zorgen gaf.
Jelle Houwen De helikopter landde op het strand waarna de MUG-arts haar ter plaatse de eerste zorgen gaf.
Een vrouw van 30 jaar uit Zottegem is vanmiddag kort na de middag van het strand in Oostduinkerke geëvacueerd geworden met de MUG-heli na een kwalijke val van haar paard.

K.V. maakte er na het middaguur in gezelschap van haar man een ritje met een paard langs de waterlijn. Opeens schrok het dier van iets op en wierp de ruiter van zich. De vrouw kwam in het zand en water terecht en kreeg daarbij ook nog eens een deel van het paard over zich. Niet alleen haar man zag alles gebeuren, ook heel wat mensen op het strand waren getuige van het tafereel. 

Bij de hulpdiensten kwamen dan ook verschillende oproepen binnen. De vrouw bleef bij bewustzijn maar kon zich meteen na de val amper bewegen en leed erg veel pijn. Daarom stuurde de alarmcentrale de MUG-helikopter van het AZ Sint-Jan uit Brugge ter plaatse. Er is immers de vrees dat de vrouw neurologische schade heeft opgelopen bij de val. Er kwam overigens ook een dierenarts ter plaatse om het opgejaagde paard een kalmeringsmiddel te geven.

De helikopter landde op het strand waarna de MUG-arts haar ter plaatse de eerste zorgen gaf. Daarna werd ze met zware verwondingen overgevlogen naar het ziekenhuis. K.V. verkeert niet in levensgevaar maar onderzoeken in het ziekenhuis moeten duidelijk maken hoe zwaar de schade is, en of die blijvend is. 

Ook de brandweer van Oostduinkerke kwam met de jeep ter plaatse. Zij moesten na afloop ook enkele agenten terug naar het droge strand brengen want door het springtij was het water snel opgekomen en dreigde iedereen ingesloten te raken.

Ook de brandweer van Oostduinkerke kwam met de jeep ter plaatse.
Jelle Houwen Ook de brandweer van Oostduinkerke kwam met de jeep ter plaatse.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan gaublomme

  daar moeten zeker budgetten voor vrij gemaakt orden. desnoods maar enkele ministerpostjes minder.

 • Trees Verstraete

  Mug heli mag nergens verdwijnen ?!!!

 • Nadine Demeyer

  weer eens bewijs dat de heli moet blijven bestaan

 • Patrick Feremans

  De MUG helikopter is echt noodzakelijk en moet blijven. Een schande dat zo'n efficiënt hulpmiddel gesponsord moet worden. Al meerdere malen zijn nut bewezen en levens gered.

 • Rudy Dozie

  spijtige zaak , ik wens haar geen blijvende letsels en spoedig herstel , Maar hier is nog maar eens bewezen dat de Mug helikopter moet blijven vliegen voor die dringende gevallen . In plaats van de subsidies te verlagen mvr. De Blok van deze hulpverlening , trek ze op !! En haal die waar men ze gebruikt voor eigen verrijking .