Vrouw met hoofddoek op affiche UA dient Filip Dewinter van antwoord na kritische tweet

UA
Filip Dewinter is misnoegd over een affiche van Universiteit Antwerpen. Daarop staat een moslima met hoofddoek samen met twee andere studenten. Het Vlaams Belang-kopstuk uitte zijn ongenoegen op Twitter en kreeg meteen antwoord van de dame zelf.

"Bepaal mee de toekomst", zo staat op de affiche die geïnteresseerden uitnodigt voor de infodagen van de universiteit. En volgens Dewinter ziet die er niet rooskleurig uit. "Hoe die toekomst voor vrouwen eruit ziet is duidelijk voor #UniversiteitAntwerpen: somber want mét hoofddoek!", zo schreef hij vanmorgen op Twitter.

Hanane Llouh, de vrouw die hij met zijn tweet viseert, liet zijn opmerking niet zomaar passeren en had een stevige repliek klaar. "Beste Filip, door mijn studie geschiedenis kan ik ook in de toekomst kijken. En deze is multicultureel, met diens problemen, oplossingen, vooruitgang én kansen. Wat een enge toekomst...", reageert ze.

De studente, die in haar Twitterprofiel aangeeft dat ze geschiedenis studeert omdat ze ooit burgemeester van Antwerpen wil worden, laat verder verstaan dat ze niet op haar mondje gevallen is.

Llouhs echtgenoot Mohamed is vol lof voor zijn vrouw en zegt erg trots op haar te zijn.
247 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Van der Vekens

  Die hadden dat antwoord al klaar voor de affiche gemaakt werd.

 • Nick de Anno

  Geen enkel geloof heeft respect voor anderen, allemaal willen hun rotzooi opdringen. Maakt niks uit welk geloof.

 • Karine Roeland

  Is ze echt zo fier op het feit dat ze het symbool is van een vrouw die het toonbeeld is van de onderdrukking door de man? De slavernij is hier al lang afgeschaft. Waarom moeten wij akkoord gaan met hun cultuur en tradities, als zij onze cultuur en tradities niet accepteren? Laat ons eerst afwachten of ze haar bachelor (en eventueel master)geschiedenis haalt, eer ze zich kandidaat stelt voor burgemeester.

 • Zakaria Zerjougi

  Pascale de meersman, niemand heeft u gezegd dat u zich moet aanpassen

 • boeken cops

  Dat ze maar eerst ziet dat ze haar diploma haalt. Velen zijn geroepen, weinig uitverkoren.