Vrouw krijgt vijf jaar cel voor moordpoging op vriend

Het steekincident gebeurde in de Saffierstraat te Berchem.
Google Het steekincident gebeurde in de Saffierstraat te Berchem.
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Kim B. (31) uit Berchem vandaag  veroordeeld tot vijf jaar cel voor de moordpoging op haar toenmalige vriend van 53. Ze had hem begin dit jaar in dronken toestand neergestoken tijdens een ruzie.

De politie werd op 15 januari 2015 naar een woning aan de Saffierstraat in Berchem geroepen voor een steekincident. De vriend van de beklaagde werd met drie messteken in de borst- en buikstreek naar het ziekenhuis gebracht.

Kim B. vertelde de agenten dat hij naar de nachtwinkel was gegaan en met verschillende steekwonden was thuis gekomen. Haar verhaal klopte echter niet, want de nachtwinkel was gesloten. Het stel was bij de politie ook gekend voor intrafamiliaal geweld.

De twee hadden allebei gedronken

Ruzie met moeder

Het slachtoffer vertelde dat ze allebei gedronken hadden. Kim B. was gefrustreerd door een ruzie met haar moeder en had de tv op de grond gegooid. Toen hij haar in de zetel duwde en probeerde te kalmeren, kreeg hij slagen. Even later stond ze met een mes voor hem.

De beklaagde gaf toe dat ze hem had gestoken, maar beweerde dat hij haar eerst geslagen had. Om te tonen dat zij ook sterk kon zijn, had ze een mes uit de keuken gehaald. Ze wilde hem alleen maar pijn doen, maar de rechtbank geloofde dat niet.

Intentie om te doden

Uit het aantal steken, de plaats, de diepte en het feit dat ze zoveel kracht had gebruikt dat het lemmet was afgebroken, bleek duidelijk de intentie om haar partner te doden. Dat ze daarna zelf de hulpdiensten had verwittigd, veranderde daar niets aan.

Ze moet het slachtoffer ruim 12.000 euro schadevergoeding betalen.