Ga naar de mobiele website
^ Top

Vrouw inde 85.000 euro pensioen van dode oma

ANP XTRA
De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 44-jarige vrouw uit Blankenberge tot 18 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld. Veronique V. ontving in totaal ruim 85.000 euro aan pensioen van haar overleden grootmoeder.

De beklaagde verhuisde in 2006 met haar blinde grootmoeder en haar ex-man naar Spanje. Toen de oma in 2007 overleed, bleef V. de pensioengelden ontvangen en gebruiken. De vrouw had immers een volmacht op de rekening van haar grootmoeder. De levensbewijzen, die noodzakelijk waren om vanuit Spanje pensioen te kunnen blijven ontvangen, vervalste V. met behulp van wat knip- en plakwerk.

Op 11 april 2013 kreeg de Rijksdienst voor Pensioenen dankzij een anonieme brief lucht van de zaak. De betalingen werden onmiddellijk stopgezet. V. liep tegen de lamp toen ze zelf belde naar de pensioendienst om te vragen waar het geld bleef.

Veronique V. bekende de feiten en legde uit dat met het geld de schulden van haar man waren afbetaald. De verdediging vroeg om een straf met voorwaarden. Die voorwaarden houden onder andere in dat de vrouw die 85.000 euro zal moeten terugbetalen. Momenteel stort ze daarom maandelijks 125 euro.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug