Vrouw haalt uit naar Francken tijdens bezoek aan Brussel: "Jij bent hier niet welkom!"

BX1
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) bracht vrijdag een bezoek aan Sint-Agatha-Berchem, waar hij volgens verschillende peilingen een populair politicus is. Toch zag een vrouw, die een bezoekje bracht aan de markt, de N-VA-staatssecretaris liever niet in de Brusselse deelgemeente. "Jij bent hier niet welkom", zei ze tegen Francken.

De N-VA-politicus voerde afgelopen vrijdag samen met partijgenoot Karl Vanlouwe campagne op de markt in Sint-Agatha-Berchem. Hij deelde er flyers uit en sloeg een praatje met de inwoners. Francken kreeg veel positieve reacties, maar een voorbijgangster gaf hem haar ongezouten mening, zo legde een lokale tv-zender vast. “U bevindt zich in een gemeenschap die niet achter uw politieke keuzes staat, waarom bent u hier?”, vroeg ze aan Francken die haar onmiddellijk een kordaat antwoord gaf. “Ik hoef geen preek van u”, aldus de staatssecretaris. 

De vrouw, die volgens N-VA de partner is van DéFi-politicus Vincent Leurquin, kreeg nadien felicitaties van enkele passanten. Bekijk hier de video.

Francken zelf kijkt positief terug op zijn Brusselse campagnedag. “Massaal veel positieve reacties gehad. Getuigen genoeg. En ja, enkele negatieve. Waaronder deze linkse kandidate die ook eens in het nieuws wou komen”, twitterde hij na afloop.

Twijfel jij in de laatste campagneweek nog naar wie je stem zal gaan? Doe dan de test en ontdek welke politicus het beste bij jou past op stemvanvlaanderen.be.
65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Ooijen

  Vrije meningsuiting staat hoog aangeschreven bij de N(V)-Blabla meelopertjes. Maar dan moeten anderen wel enkel datgene zeggen wat ze willen horen.

 • Roger Deprez

  Ik dacht dat iedereen Belg vrij was te gaan en te staan waar dan ook in België, dit roepen is ook discriminatie. Waarschijnlijk iemand van die mensen die denken dat moet kunnen en waarschijnlijk een anders politiek gezinden.

 • André Herbots

  Een vrouw zonder opvoeding.

 • Tom Faes

  Met Maggie op migratie was het beter , VEEL beter . Zij deed haar job en de Theo doet alsof hij de job doet.

 • Mario Bocque

  Niet verwonderlijk dat zoveel Vlamingen de splitsing van België willen. Is dat wel onze hoofdstad ?