Vrouw gewond door verdwaalde politiekogel in Overmere

Bij een politieactie in Overmere, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Berlare, is vandaag een oudere vrouw gewond geraakt door een verdwaalde politiekogel. Dat bevestigt burgemeester Katja Gabriëls (Open Vld) van Berlare.

Het incident deed zich kort voor de middag voor aan rouwcentrum De Roos in de Kruisstraat in Overmere.

Tijdens een achtervolging door de federale politie werden schoten gelost, waarbij een kogel tegen een muur afketste en in de arm van een voorbijfietsende vrouw terechtkwam.

Het 70-jarige slachtoffer uit Overmere werd naar een ziekenhuis in Dendermonde overgebracht voor verzorging. Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde, meldt dat de vrouw niet in levensgevaar verkeert.

Koen Baten

Crimineel koppel

De politie was bezig met de achtervolging van een crimineel koppel in een grijze BMW. De wagen werd klemgereden aan het rouwcentrum. De inzittenden konden toch nog ontkomen. Eén van hen zou inmiddels zijn opgepakt. Waarom de twee precies werden achtervolgd, is niet duidelijk.

Het labo komt later vanmiddag nog ter plaatse om een sporenonderzoek te doen op de plaats van het incident. Buurtbewoners reageren enorm geschrokken op de feiten. Ze wisten niet goed wat hen overkwam.

Onderzoek

"Het onderzoek is volop aan de gang", zegt een woordvoerster van het parket. "Alles wordt in het werk gesteld om de zaak grondig te onderzoeken. In het belang van het onderzoek wordt in huidig stadium geen info verstrekt."

Het parket kan niet kwijt of er verdachten zijn opgepakt en of die verdachten hebben geschoten. Ook kan het parket niet bevestigen of ontkennen dat de verdwaalde kogel door een agent was afgevuurd. De federale politie wil evenmin informatie kwijt, en verwijst door naar het parket.