Vrouw gewond door Bengaals vuur tijdens Antwerp-Club Brugge

Photo News
Na de incidenten waarbij vier personen lichtgewond raakten en drie heethoofden werden opgepakt, is het zondagavond en -nacht rustig gebleven rond het Bosuilstadion in Deurne. De Antwerpse lokale politie is wel nog op zoek naar de Antwerp-supporters die bij de topper tegen Club Brugge een spandoek met "Dood aan FCB" en Bengaals vuur binnensmokkelden.
rv

Het spandoek, dat eerder al kortstondig opdook aan een supporterscafé, werd uitgerekend tijdens de 23ste minuut van de wedstrijd bovengehaald. Die wordt door Club-fans steevast gebruikt om wijlen François Sterchele te eren. De politie had echter sowieso al vooraf gevraagd het provocerende spandoek niet te tonen, ook niet buiten het stadion.

Ook een oproep om zeker geen Bengaals vuur mee te brengen en te ontsteken, werd niet door iedereen opgevolgd. Een jonge vrouw raakte door Bengaals vuur lichtgewond. De politie had vooraf in een filmpje op sociale media nog gewaarschuwd voor de gevaren.

Van beide incidenten in het stadion bestaan camerabeelden, stelt de politie. Die zal de daders dan ook proberen te identificeren en beboeten. Ook Antwerp stelt de incidenten te betreuren en streng te willen optreden tegen wie de - ook interne - regels overtrad.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Photo News37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Wat doen die gemaskerde mannen daar?

 • sofie gysemans

  Blijf gewoon allemaal weg op die voetbal. Dit is toch echt een sport voor marginale

 • HUBERT VANHOVE

  Misschien moet de scheidsrechter de wedstrijd aflasten en de gastploeg een forfait score geven wanneer ear vuurwerk wordt afgestoken dat raakt de holigans zeker spijtig voor de echte supportes

 • Gilles Standaert

  simpel op te lossen, tot aan het seizoensrust in de winter zonder publiek spelen als straf.

 • peter destoop

  @ Wesley Hoorelbeke, dus zwangere vrouwen mogen het stadion ook al niet meer binnen om dat krapul hun gang te laten gaan? Naar het voetbal zou je met de familie moeten kunnen gaan, die debielen moeten eruit.