Vrouw en jonge kinderen door rook bevangen bij aangestoken brand

Marc Baert
Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar een brand in een flatgebouw, gisteravond in Schaarbeek. Bij die brand vielen geen dodelijke slachtoffers maar raakten een vrouw en twee jonge kinderen wel bevangen door de rook. Bovendien bleek uit de vaststellingen van de branddeskundige dat het vuur was aangestoken. Dat meldt het Brusselse parket deze namiddag.

De brand in het flatgebouw un de Marnestraat brak omstreeks 18.50 uur uit. Toen de Brusselse brandweer en de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) ter plaatse kwamen, bleek het vuur te woeden in een appartement dat momenteel niet bewoond werd. De brand kon snel geblust worden maar drie personen, een vrouw en twee kinderen van zeven en vier jaar, moesten naar het ziekenhuis overgebracht worden omdat zij rook hadden ingeademd.

Het parket van Brussel werd van de brand op de hoogte gebracht en stelde een branddeskundige aan. Ook werd het technisch en wetenschappelijk labo van de federale politie ter plaatse gestuurd en werden de inwoners van het gebouw verhoord. Volgens de eerste vaststellingen van de brandweer en van de branddeskundige zou de brand van criminele oorsprong zijn. Voorlopig werden evenwel geen verdachten opgepakt, aldus nog het parket.