Vrouw en drie kinderen komen om in ongeval Heverlee

Bij de aanrijding op de Waversebaan in Heverlee tussen een Polo en een stationwagen zijn zaterdagmiddag een vrouw en drie kinderen om het leven gekomen, en niet een man en drie kinderen, zoals eerst was gemeld. Dat meldt het Leuvense parket.

Stationwagen reed veel te hard
Het lichaam van het volwassen slachtoffer kon pas herkend worden nadat het uit het wrak was bevrijd. De oorzaak van het ongeval zou bij de bestuurder van de stationwagen liggen, aldus nog het parket.

Volgens de getuigenverklaringen en de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige zou de break aan een onaangepaste snelheid uit de Herendreef zijn komen aanrijden en zou hij niet gestopt zijn alvorens de Waversebaan op te rijden. Nochtans staat daar een stopteken. De wagen ramde daardoor de Volkswagen Polo in de flank.

Familieband onduidelijk
Door de klap kwamen de vier inzittenden van de Polo om het leven. Het gaat dus om een vrouw en drie kinderen, maar de familieband tussen de vier is nog niet duidelijk.

Wie stuurde?
De twee inzittenden van de stationwagen zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Nadien zijn ze door de politie opgepakt met het oog op hun ondervraging. Daar moet onder meer uit blijken wie van de twee aan het stuur zat.

Het Leuvense parket heeft ondertussen ook een onderzoeksrechter gevorderd. De kans bestaat dus dat de bestuurder van de stationwagen voorgeleid wordt met het oog op zijn aanhouding, maar die beslissing is nog niet gevallen. (belga/lb)