Vrouw die zes dagen overleefde in autowrak mag ziekenhuis verlaten: “Maar de revalidatie zal nog lang duren”

Marie Bastide
Photo News Marie Bastide
Marie Bastide (45), de vrouw die zes dagen en nachten zonder eten of drinken en bij bloedhete temperaturen overleefde in haar gecrashte auto, is langzaamaan aan de betere hand. Ze mocht afgelopen woensdag na drie weken het ziekenhuis verlaten en herstelt nu verder in een revalidatiecentrum. 

Dinsdagavond 23 juli raakte Marie op de terugweg naar huis in Wanze (Luik) van de weg af en belandde met haar wagen enkele meters diep in de berm. Het duurde zes dagen vooraleer iemand het autowrak vond. Al die tijd had de vrouw gekneld gezeten in haar wagen. Ze werd uiteindelijk gered en naar het ziekenhuis gebracht met zware verwondingen aan haar ruggengraat en nek. 

Enkele dagen geleden moest Marie opnieuw geopereerd worden aan haar nek, vertelt ze tegen de Franstalige website sudinfo.be. “Ik kan mijn linkerkant al een beetje meer bewegen, maar de revalidatie zal nog lang duren.” Toch mocht de vrouw afgelopen woensdag na drie weken het ziekenhuis verlaten. Ze werkt verder aan haar herstel in een revalidatiecentrum. 

Het autowrak waarin Marie zes dagen lang gekneld zat.
AP Het autowrak waarin Marie zes dagen lang gekneld zat.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leo Van der Vorst

    Beste mevrouw, wens u een heel spoedig herstel en hou de moed er in zoals je het gedaan hebt kort na het ongeval, waarvoor proficiat.

  • Serge Aernoudt

    Goede moed en veel succes. Als je zes dagen in dergelijke omstandigheden kan overleven dan komt het wel in orde met haar. Sterke madam!

  • Jan Van Rompaey

    Alles zal genezen maar het kan lang duren. Pluspunt : ze leeft nog !