Vrouw die verdacht wordt van moord op drie kinderen, vrij onder voorwaarden

RV
De 30-jarige vrouw die verdacht wordt van de moord op haar drie kinderen in Varsenare, komt vrij onder voorwaarden maar moet zich laten opnemen in een psychiatrische instelling. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling vanavond beslist.

De vrouw reed in de nacht van 28 op 29 augustus opzettelijk tegen een brugpijler op de E40 in Oostkamp. Ze overleefde de klap, maar verklaarde dat ze haar kinderen iets had aangedaan. In haar woning in de Ter Hauwestraat in Varsenare, een deelgemeente van Jabbeke, troffen de speurders later de lichamen van de drie slachtoffers aan. Het ging om een 4-jarig meisje, een 2-jarig jongetje en een jongetje van minder dan drie maanden oud.

De verdachte kampte volgens haar familie al twee weken met een postnatale depressie. Het voorverslag van de gerechtspsychiaters wees uit dat ze op het moment van de feiten geleden zou hebben aan een zware geestesziekte. Haar advocaat Philip Van den Berghe stuurde daarom aan op een vrijlating onder voorwaarden, met de verplichte opname in de gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis.

De raadkamer in Brugge ging niet in op die vraag en wou het eindverslag van de psychiaters afwachten. De verdediging ging echter in beroep bij de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling, en die besliste wel om de vrouw vrij te laten onder voorwaarden. De vrouw moet zich dus residentieel laten behandelen in een psychiatrische instelling, en blijven meewerken aan het onderzoek.

De vrouw blijft nog altijd beschuldigd van kindermoord. Pas in een later stadium zal beslist worden of ze toerekeningsvatbaar was en is. Volgens haar advocaat blijkt uit het verslag van de psychiaters dat ze ontoerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten. 
77 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sanke San

  Veel sterkte voor iedereen die bij dit drama betrokken is...

 • Belinda Vanderhallen

  De fout ligt bij haar. Er zijn dokters en psychiaters waar je terecht kan, of familie, als je voelt dat je het niet meer aankan. En geloof me, dat voel je. Zij heeft het zo ver laten komen en zij is verantwoordelijk voor haar daden.

 • Kris Vansevenant

  Het zal de moeder van je kinderen maar zijn. Veel sterkte aan de papa.

 • Marc Statham

  Martine De Pelseneir , ikzelf heb 5 jaar in een zware depressie en Psychiatrie gezeten ,en nooit aan gedacht iemand te vermoorden. Ik denk dat jij zelf ziek bent, anders zou je de moorden op 3 kinderen zomaar niet eventjes gaan normaal vinden precies.

 • André Ducournau

  Als die vader wiens 3 kinderen werden vermoord nu depressief wordt en zijn vrouw vermoord, geldt dan hetzelfde?