Vrouw die vanuit Frankrijk voor slordige 40.000 euro aan Belgische uitkeringen bleef incasseren, moet alles terugbetalen

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
Een 40-jarige Française is door de Brugse correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een celstraf van zes maanden met uitstel voor domiciliefraude. Officieel woonde de vrouw nog in Menen, waardoor ze ten onrechte ongeveer 30.000 euro werkloosheidsuitkering en 9.500 euro kinderbijslag ontving. De dame moet de onterecht opgestreken uitkeringen terugbetalen.

De feiten speelden zich af van augustus 2014 tot september 2016. Hannane B. huurde nog steeds een sociale woning in Menen, maar in werkelijkheid verbleef ze er niet meer. In de woning zelf was er volgens buurtbewoners nooit beweging. Het onderzoek toonde bovendien aan dat de kinderen van de beklaagde vanaf het schooljaar 2014-2015 niet meer op hun oude school ingeschreven waren.

Alles wijst erop dat de beklaagde naar Frankrijk is teruggekeerd. Toch bleef ze na haar verhuis nog uitkeringen incasseren. In totaal gaat het om ongeveer 30.000 euro werkloosheidsuitkering en 9.500 euro kinderbijslag.

Het arbeidsauditoraat vorderde bij verstek een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een geldboete van 6.000 euro. De rechter volgde de vordering van de arbeidsauditeur. Bovendien moet de beklaagde de onterecht opgestreken uitkeringen terugbetalen.
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcus Camps

  België int ijverig procesjes voor Frankrijk. Dat Frankrijk hier hetzelfde gaat doen, daar geloof ik geen bal van. Trouwens, waarschijnlijk heeft ze toch geen sol.

 • guido vermeyen

  Als er samenwerking is tussen Franrijk en België en dat zal wel, is de kans groot dat ze wordt opgepakt.

 • Peeters Freddy

  Géén rotte bal zien we terug van dat geld. De rechter spreekt dat vonnis uit om zijn gezicht te redden.

 • marcel mampaey

  zo zijn er nog duizenden maar als men wil controleren gaat groen spa en de vakbonden op hun achterste poten staan en roepen moord en brand want men raakt aan hun kiezers.

 • patrick morel

  Hoeveel geld is er al teruggevraagd van domiciliefraude en hoeveel is er al terugbetaald.