Vrouw die tuinkabouters steelt bij buren riskeert celstraf

Haar specifieke voorkeur ging uit naar die met een verlichtingsfunctie.
Shutterstock Haar specifieke voorkeur ging uit naar die met een verlichtingsfunctie.
Het parket van Luik heeft acht maanden celstraf geëist voor een vrouw die ‘s nachts op rooftocht ging in de tuinen van haar buren. Daarbij viseerde ze in de eerste plaats tuinkabouters.

De vrouw (49) uit Oupeye, een gemeente in de provincie Luik, ging tijdens de nacht van 14 op 15 oktober op rooftocht. De diefstallen zorgden voor opschudding in de buurt waar ze woonde. De politie vond in het huis van de 49-jarige dievegge verschillende gestolen spullen terug. Ze konden haar linken aan minstens vijf van de diefstallen.

Ze beweerde dat ze vooral op zoek was naar tuinkabouters met verlichtingsfunctie, omdat in haar eigen huis de elektriciteit was afgesloten. Verder verdwenen ook planten, bloempotten en andere losstaande spullen. Ze was van plan om sommige voorwerpen te verkopen, omdat ze het geld nodig had.

Dat acht maanden cel gevraagd werd, komt omdat de vrouw al een strafblad had. Haar advocaat vond de gevraagde straf te zwaar. Op 11 december krijgt ze het verdict te horen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.