Vrouw die in ziekenhuis werkt, kijkt patiëntengegevens van buren met wie ze in onmin leeft 15 keer onrechtmatig in

De vrouw werkte in het Imeldaziekenhuis en werd ontslagen.
Foto David Legreve De vrouw werkte in het Imeldaziekenhuis en werd ontslagen.
Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is een 55-jarige vrouw uit Bonheiden verschenen die tijdens haar werk in het Imeldaziekenhuis onrechtmatig patiëntengegevens van haar buren had ingekeken. De twee partijen leefden al jaren in onmin en de vrouw wilde de info tegen haar buren gebruiken.

De burenruzie ontstond kort nadat het gezin in 2011 naast Carina V. en haar echtgenoot ging wonen. Er waren discussies over de staat van de tuin, overhangende bomen en het gezin zag dat de buurvrouw vaak foto's trok van de gezinsleden en het huis. Op een dag, tijdens een zoveelste woordenwisseling, gooide de vrouw de vader van het gezin een verwijt naar het hoofd over het bedplassen van de zoon. 

Omdat de vader die info nooit met haar gedeeld had, stelde hij zich vragen. Daarop bleek dat de dame, die tewerkgesteld was in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden, minstens vijftien keer de patiëntendossiers van de gezinsleden zonder toestemming had ingekeken. De vrouw werd daarop ontslagen en het gezin diende klacht in. "Die vrouw heeft een obsessie tegenover deze familie, er moet een signaal komen dat dit niet meer kan", zei hun advocaat. Hij vroeg 2.500 euro voor zowel vader, moeder als zoon.

"Mijn cliënte heeft inderdaad een fout gemaakt maar de info nooit met iemand gedeeld, gekopieerd of verspreid", aldus meester Soraya Bosman die de vrouw verdedigt. "De foto's die ze trok, waren niet van personen maar van huis en tuin. Er waren al twee bomen omgevallen dus ze wilde daar bewijzen van. Mijn cliënte is ontslagen en zou willen verhuizen maar krijgt het huis niet verkocht vanwege de slechte staat van de tuin van de buren. Zij is al genoeg gestraft, ik vraag de opschorting."

Uitspraak misschien al op 28 juni maar waarschijnlijk op 6 september. 




10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Temmerman

  Ik ken er zo die op het ministerie van financiën werken ,en ook in sommige hun gegevens onwettig kijken,want daar kun je werkelijk alles te weten komen..

 • Jean Pollet

  Niet alleen dat ,Vrienden kunnen morgen " vijanden " zijn Ziet wat U zegt en wees niet fier ( loslippig ) op uw "geheimen " Denk na over wat u zegt en schrijft ., het kan vroeg of later tegen u gebruikt worden

 • Wenselaers WILLY

  Dame moet dan toegang hebben tot Patiënten Database én patiënt verslagen, niet normaal als die madam haar "job" over heeft voor een paar bomen...???

 • Dorine Dupon

  Dit is niets nieuws, heb het ook meegemaakt dat gevoelige info en private gegevens misbruikt werden om mij te pakken. Privacywet , haha. Iedereen had toegang tot de computer, mijn gegevens werden verzonden naar vrienden, buren en anderen, ik heb deze zaak nooit gewonnen. De persoon werkt nog steeds op de dienst en heeft veel macht.

 • gustaaf carpels

  Je zou eens moeten weten wat er allemaal met onze gegevens gebeurt al is het maar om verzekeringen de kans te geven om niet uit te betalen