Vrouw die dodelijk vluchtmisdrijf pleegde en verhaal over aanrijding van ree verzon, kent nu haar straf

De jongedame verlaat de rechtszaal met haar vriend en ouders.
Marco Mariotti De jongedame verlaat de rechtszaal met haar vriend en ouders.
Een 21-jarige vrouw uit Peer is donderdag door de politierechtbank in Genk veroordeeld tot 4 maanden cel met uitstel, behalve voor de uitgezeten hechtenis, en 12 maanden rijverbod voor een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Bree. Daarbij kwam begin 2017 een bejaarde vrouw om het leven.

De aanrijding gebeurde op 2 januari 2017 op de Meeuwerkiezel, toen de bewoonster van een woonzorgcentrum met haar rollator op een oversteekplaats de rijbaan overstak. De jongedame reed door naar haar ouders en verzon een verhaal over een aanrijding met een ree.

De politierechtbank gaf de vrouw ook een boete van 8.000 euro, waarvan 6.000 met uitstel. Aan dat uitstel zijn voorwaarden gekoppeld: de jongedame moet bij het VIAS een sensibilisatiecursus verkeersveiligheid volgen, en ze mag pas weer met een auto rijden nadat ze geslaagd is voor een theoretisch en praktisch rijexamen en na een medisch en psychologisch onderzoek. Aan de dochter van het slachtoffer moet ze een schadevergoeding van 7.080 euro betalen. De gerechtskosten bedragen 3.815 euro.

Mia Vermeulen, slachtoffer ongeval met vluchtmisdrijf in Bree
RV Mia Vermeulen, slachtoffer ongeval met vluchtmisdrijf in Bree22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie van Dijk

  De wereld op z'n kop! Zo'n lichte straf voor vluchtmisdrijf en het nog verder proberen te verdoezelen met een leugen! Een ander die niet vlucht of zich tenminste binnen een aantal uren meld krijg hetzelfde of zelfs meer, te zot voor woorden

 • Jos Temmerman

  4 maanden cel met uitstel , een boete van 8.000 euro, waarvan 6.000 euro met uitstel, wat voor achterlijke uitspraken zijn dat zeg van dergelijke dwaze rechters.

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  En we vluchten verder je word toch niet gestraft de dochter kan mischien juist de begrafenis betalen ???? maar is wel haar mama kwijt wat een rechtvaardige rechters en advocaten hier proficiat aan geens ende rest

 • Jean-Pierre Van Wetswinkel

  Nu zie je wat een mensenleven waard is in dit land na een crimineel feit en wat de straf is meneer geens neem u ontslag want van deze straffen word een mens kotsmisselijk van

 • Elke De Vos

  Een straf van niks!