Vrouw De Crem kiest nieuwe kleuren vliegtuigen

UNKNOWN
Het Belgische leger is begonnen met het herschilderen van de 'witte vliegtuigen', de toestellen die de 15de Wing van Melsbroek gebruikt om passagiers te vervoeren. Het is de bedoeling dat ze er hetzelfde uitzien als de Airbus A330 die Defensie sinds vorig jaar huurt. Het zou de vrouw van minister van Defensie Pieter De Crem geweest zijn die de knoop doorhakte over de nieuwe kleuren.

Een van de vier Embraers van de 15de Wing is vorige week teruggekeerd van een groot onderhoud. De tail (roer) werd herschilderd in blauw, verfraaid met het grote logo van Defensie en het kenteken CE-01 in het wit. Vanaf morgen gaat het nieuw geschilderde toestel weer de lucht in, zegt een deskundige. 

Alle witte vliegtuigen, met name de Embraer ERJ-135, de twee ERJ-145's, de twee Mystères 20 en de Falcon 900, krijgen dezelfde opsmuk, net als de Airbus A330 Belgian Air Force One die Defensie huurt van de Portugese luchtvaartmaatschappij Hi Fly.
 
Volgens verschillende bronnen koos de vrouw van Defensieminister De Crem uit diverse voorstellen deze kleuren. Ze vervangen de vorige, die iets soberder waren: een wit roer, met een blauwe rand, een klein logo van Defensie en het kenteken in donkerblauw. (belga/adv)