Vrouw brutaal aangevallen aan bushalte in Leuven

Google Street View
Een 20-jarige man is door de onderzoeksrechter in Leuven onder aanhoudingsbevel geplaatst na een brutale overval op een 50-jarige vrouw, woensdagnacht. Een tweede dader is nog op de loop.

De overval vond woensdagnacht rond 2.30 ur plaats op de Dirk Boutslaan. Een 50-jarige vrouw uit Wuustwezel wachtte er na haar werk aan een bushalte op haar vriend, die haar zou komen halen. Twee mannen kwamen naast de vrouw zitten en vroegen om een sigaret. Toen ze die niet kon geven, vroegen ze om geld. De vrouw weigerde en kreeg een klap in het gezicht van een van de mannen. Die trok ook haar handtas van haar arm. Toen de vrouw een foto van de dader wou nemen, kreeg ze nog een tweede slag in het gezicht.

De twee daders vluchtten in de richting van de Brusselsestraat terwijl de vrouw de politie verwittigde. De agenten vonden even later de handtas van de vrouw terug in de Drinkwaterstraat, maar het geld was verdwenen. Aan de hand van de goede persoonsbeschrijving van de dader door het slachtoffer kon de politie snel een verdachte in verband brengen met de diefstal met geweld.

Die werd omstreeks 5.30 uur opgepakt, nadat hij amok maakte in de buurt van een daklozenopvangcentrum in de Regastraat. Hij wordt er ook van verdacht een hele reeks beschadigingen te hebben aangebracht aan onder andere auto's in de Brabançonnestraat, Dekenstraat en Vesaliusstraat. De 20-jarige man, die geen verblijfplaats heeft, werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. 
21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • johan vankeirs

  Naar welk een maatschappij stevenen we af.Onze kinderen en kleinkinderen gaan ons vervloeken en zullen het grote slachtoffer worden van onze beslissingen.Arm Europa!

 • Leo Remant

  Bevel gekregen het land te verlaten zodat de ngo’s hem weer kunnen beschermen en hem hier houden

 • FRANS CORNELIS

  Klacht neer leggen tegen de BURGEMEESTER van LEUVEN , deze komt te kort voor de veiligheid van zijn inwoners.

 • Alain Maes

  En naderhand vrijgelaten zeker met bevel om land te verlaten of vergis ik mij weer

 • Jean Paul Peelos

  Ik denk dat de VS de vuile taak van ondermaats Europa aan het uitvoeren is. Nl. Turkije uit de NATO wringen.