Vrouw brengt partner om met 18 messteken: zwaardere straf in beroep

SDVO
Voor het Gentse hof van beroep heeft Fljorije Dzelili 20 jaar cel gekregen na de doodslag op haar partner Neat Topojani. De vrouw - toen 7 maanden zwanger - bracht haar man om het leven met 18 messteken. Dat gebeurde op 13 september 2014. 

De Oostendse met Macedonische roots, Fljorije Dzelili, kreeg in eerste aanleg 18 jaar cel voor doodslag op haar partner Neat Topojani (39). Het parket en de burgerlijke partijen gingen in beroep. Zij vroegen een herkwalificatie van doodslag naar moord. De procureur-generaal vroeg een herkwalificatie en een zwaardere straf: 25 jaar cel. "Haar man kreeg de doodstraf, want hij was te braaf", stelt de procureur-generaal. 

"Dit is een schoolvoorbeeld van voorbedachtheid. Ze heeft gehandeld vanuit haar narcisme", zegt Frank Scheerlinck, advocaat van de burgerlijke partij. Het hof vond de voorbedachtheid niet bewezen, waardoor de gevraagde 25 jaar naar 20 jaar cel gebracht werd. 

 De vrouw zelf betuigde haar spijt. "Desondanks het arrest zijn we tevreden dat het niet geherwalificeerd is naar moord. Uiteindelijk is de straf van 18 naar 20 jaar gegaan. In de strafuitvoeringsrechtbank maakt dit weinig verschil.", reageert de verdediging, meester Vincke, na het arrest.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan De Smet

    Een narcist kent geen spijt. Net zoals een sociopaat of psychopaat.

  • danny meulders

    ik denk dat de straf in Macedonie wel eens zwaarder zou kunnen uitgevallen zijn

  • Guy muis

    bwa 20J in een luxehotel op onze kosten en 20J lekker kerstmenu,mag je toch tevreden zijn denk ik