Vrouw aangevallen en op sporen geduwd in Brussels metrostation, politie zoekt deze man

De politie is op zoek naar deze verdachte.
Federale politie De politie is op zoek naar deze verdachte.
De federale politie heeft op vraag van het parket van Brussel een opsporingsbericht verspreid naar een man die zich op zondag 17 december vergreep aan een vrouw in metrostation Horta in Brussel. De dader duwde het slachtoffer meermaals op de metrosporen.

Op zondag 17 december 2017 omstreeks 6 uur ’s morgens vergreep de man zich aan een vrouw in het metrostation Horta in Brussel. Hij nam de vrouw vast bij haar armen en trachtte haar mee te nemen, zo meldt de politie in het opsporingsbericht. 

Het slachtoffer trachtte zich te verweren, maar de dader duwde haar meerdere keren op de metrosporen. De vrouw slaagde er uiteindelijk wel in om weg te vluchten. Daarop verliet de dader de plaats van de feiten via de metrotunnel en ging buiten via metrostation Albert.

"De dader is van vreemde origine. Hij is mager en ongeveer 25 à 30 jaar oud. Hij heeft een snor en kort bruin haar", zo beschrijft de politie de verdachte. "Hij sprak een vreemde taal en op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere jas, een blauwe bodywarmer en een blauwe jeans."

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.
54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy verbeeck

  Tegen dat ze hem pakken zal Sven Mary wel een procedurefout uit zijn mouw schudden.

 • Eric De landtsheer

  Het gerecht zal hem wel gruwelijk straffen met minsten 3 maanden voorwaardelijk

 • Wim ELBERS

  Nu we weten dat niet de politiediensten maar het Parket of de Onderzoeksrechter verantwoordelijk zijn voor de laattijdige vrijgave van de beelden, hadden we graag de naam van die magistraten gekend.

 • Louis berckmans

  Nu al een foto ,die geflitste motard aan 200 km/h stond de dag nadien al haarscherp in de krant .

 • bert paulussen

  Beelden van criminelen mogen niet of pas laattijdig openbaar gemaakt worden door de wet op de privacy. Deze wet werd gemaakt om misdadigers te beschermen tegen hun slachtoffers. We leven in een omgekeerde wereld!