Vrouw aangereden op spoor: geen treinen tussen Brugge en Oostende

Siebe De Voogt
Het treinverkeer tussen Brugge en Oostende is momenteel onderbroken door een persoonsongeval aan een overweg in Sint-Andries (Brugge). Dat meldt Charlotte Verbeke, woordvoerster van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De treinen worden beperkt tot Brugge.

Het ongeval gebeurde rond 15.20 uur met een trein die van Oostende naar Antwerpen reed. Ter hoogte van de Pastorieweg in Sint-Andries werd een vrouw aangereden. Het gaat wellicht om een wanhoopsdaad.

Op de trein zaten op het moment van het ongeval zo’n driehonderd reizigers. “Zij worden geëvacueerd en met bussen overgebracht naar het station van Brugge”, zegt Bart Crols van NMBS. 

Treinverkeer onderbroken

Het treinverkeer is in beide richtingen onderbroken tussen Oostende en Brugge, en de treinen worden tot Brugge beperkt. Het treinverkeer tot Brugge zou normaal moeten verlopen, meldt Infrabel.

NMBS laat weten dat er zo snel mogelijk vervangende bussen zullen worden ingelegd. De vervoersmaatschappij raadt reizigers aan om vanuit Brugge de trein naar Blankenberge te nemen, en tussen Oostende en Blankenberge gebruik te maken van de trams van De Lijn.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Evy Mertens

  Chapeau vr de NMBS, De Lijn, brandweer, ... we zaten op de trein. Correctie informatie, goede begeleiding! Onder moeilijke omstandigheden!

 • Sarah Maes

  Ook wij zaten op de trein en dit met 2 jonge kinderen. Via deze weg wil ik het treinpersoneel en de beveiliging bedanken voor het vlotte verloop van het evacuatieproces. Ook veel sterkte aan de nabestaanden van de vrouw en veel moed aan de treinbestuurder.

 • Andrea Spittaels

  Grote pluim voor NMBS: ik zat op de trein en we werden op een heel vriendelijke manier op de hoogte gehouden van een evacuatieplan dat ze organiseerden. Trapje aan de uitgang, begeleiding en hulp op moeilijke ondergrond, fris water en suikerwater, en de bus stond klaar. Chapeau!!

 • Francis Deconinck

  Beste Hugo Je moest je schamen met dergelijke uitspraken. Ik hoop voor jou dat je nooit in je directe omgeving hiermee geconfronteerd zal worden. Totaal Respectloos.

 • Luc Cuypers

  Johan , het is MANESCHIJN en rozegeur .