Vrouw aangereden door vrachtwagen nadat ze uitstapt op pechstrook

Kristof Pieters
Een vrouw is vanmorgen aangereden door een vrachtwagen nadat ze was uitgestapt op de pechstrook van de E17 in Waasmunster. Ze werd een aantal meters weggeslingerd en raakte zwaargewond.

Het ongeval gebeurde rond 7.45 uur in de richting Gent. De bestuurster van een Mercedes zette om een nog onbekende reden haar wagen zo'n 500 meter voorbij de oprit Waasmunster op de pechstrook. Toen de dame uitstapte werd ze aangereden door een vrachtwagen van een firma uit Wetteren. De vrouw werd een aantal meters weggeslingerd en raakte zwaargewond. De ziekenwagen en een MUG-team kwamen ter plaatse en brachten het slachtoffer de eerste zorgen toe. Ze werd vervolgens naar het ziekenhuis in Lokeren overgebracht.

Verkeershinder
Door het ongeval waren de rechter- en middenrijstrook een tijdlang versperd. Midden in de ochtendspits zorgde dat al snel voor een lange file vanaf Sint-Niklaas met een hoog oplopende wachttijd. Ook op de N70 tussen Sint-Niklaas en Lokeren was het erg druk omdat vele bestuurders de file op de E17 wilden omzeilen. Omstreeks 8.45 uur was de rijbaan weer vrijgemaakt.

Kristof Pieters
Kristof Pieters

Op de E403 in Roeselare werd het voorbije weekend ook een bestuurder aangereden op de pechstrook. De jongeman (21) overleefde de klap niet.

Jongeman (21) komt om na aanrijding op pechstrook E403 | HLN Staden

Een man uit uit Harelbeke die vorige donderdag bij het vervangen van een band langs de E403 in Torhout op de pechstrook werd aangereden, kan het wel nog navertellen.

Christophe (50) weggemaaid op pechstrook, maar hij overleeft klap | HLN Harelbeke