Vrouw (81) boort wagen achterwaarts door inkomhal van haar overbuur

.
Jürgen Eeckhout .
Een Peugeot is deze middag op een wel heel bizarre manier in de inkomhal van een woning naast de VDK-bank in de Dorpslaan in Heusden beland. De 81-jarige overbuur M-L reed rond 12.30 uur met haar wagen uit haar garage in de overkant van de straat. 

“Blijkbaar heeft ze te hard op haar gaspedaal geduwd”, zegt de kantoorhouder van VDK en tevens bewoner van het huis Kurt Putman. “Ze ging over het voetpad en reed recht mijn inkomhal binnen.” Haar Peugeot vernielde twee ramen en een deur en zat tot halverwege vast. 

Lees verder onder de foto.

.
Jürgen Eeckhout .

De brandweer kwam ter plaatse om het glas om te ruimen en de wagen uit het huis te trekken. Gelukkig moest er niks gestut worden. “De gevel zelf werd niet geraakt. Ze heeft nog goed kunnen passen”, aldus Putman. 

De bejaarde vrouw bleef ongedeerd, maar was heel erg in shock. Ze moest dan ook wat bekomen bij familie. Haar wagen liep achteraan heel wat schade op. Op het moment van de aanrijding was de VDK-bank al dicht. Schade aan de bank is er niet. “Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen en passeerden er dan geen voetgangers. Materiële schade kan altijd hersteld worden.” De kantoorhouder voegde meteen de daad bij het woord en begon aan de opruimwerken in zijn inkomhal. In het gat waar normaal de deur en twee ramen zaten plaatste de brandweer een houten spaanplaat.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sonja Geirland

  Tja vroeger moesten die mensen geen rijschool doen, hun rijbewijs kregen ze gewoon zo , weet dit van mijn mama , die kreeg dat ook gewoon zo, mensen zoals deze vrouw die zoveel ongelukken veroorzaken zouden verplicht moeten rijles volgen of rijbewijs afgeven , das mijn mening

 • Annick Van Puyenbroeck

  2 jaar geleden reed ze ook al eens mijn wagen per totale. Die in een rechte straat reglementair geparkeerd stond. Ik dacht dat ze toen al haar rijbewijs zou zijn kwijt geweest. Nee dus,

 • Tina Colpaert

  Iedereen kan een vergissing maken maar deze is wel heel erg stoppen met dat rijden rijbewijs inleveren is te gevaarlijk!Zie hier in dorp ook vaak oudjes duurt 10min voor ze in hun wagen geraken die hebben geen reactie meer genoeg in geval ve onvoorziene gebeurtenis!

 • Jefken Uyttendaele

  je kan al eens per vergissing achteruit rijden , maar als je de overkant een huis binnen rijd dan is er toch meer aan de hand dan enkel gas geven hoor , hopelijk geeft de vrouw geen schrik om opnieuw te rijden want anders is ze haar zelfstandig heid kwijt , maar als het niet meer gaat stop je best met auto rijden

 • chris bogaerts

  Lijkt me best dat ze haar rijbewijs ontnemen na dit ''accidentje'' In haar tijd kreeg je dat nog zo op de gemeente waarmee ik niet wil zeggen dat die mensen slecht kunnen rijden.