Vrouw (76) verpletterd door vrachtwagen in Destelbergen

In het centrum van Destelbergen is deze namiddag een 76-jarige vrouw omgekomen nadat ze onder de wielen van een vrachtwagen terecht kwam. Door het ongeval is de Dendermondsesteenweg in beide richtingen afgesloten.
 
De aanrijding gebeurde omstreeks 16u40 op de Dendermondsesteenweg, ter hoogte van het oude politiecommissariaat in het centrum van Destelbergen. Een 76-jarige vrouw uit Destelbergen kwam van een handelszaak en stak de steenweg over tussen een rij wachtende voertuigen voor de lichten.
 
De vrouw stapte naar haar man, die aan de overkant van de weg in zijn voertuig zat te wachten. Volgens getuigen kwam de rij wachtende wagens in beweging, op het moment dat het slachtoffer voor een vrachtwagen stapte. Die vrachtwagenbestuurder, een 43-jarige man uit Doornik, gaf gas en reed de vrouw aan.
 
Het slachtoffer kwam onder de wielen terecht en overleed ter plaatse. Het parket van Gent stuurt een verkeersdeskundige ter plaatse. De dienst slachtofferhulp van de lokale politiezone vangt de man van het slachtoffer op, die het ongeval zag gebeuren. (belga/sps)