Vrouw (73) komt onder eigen tractor terecht en sterft

Jelle Houwen
Een 73-jarige vrouw uit Koekelare is deze middag om het leven gekomen bij een tragisch ongeval op haar boerderij langs de Provinciebaan.

De vrouw kwam om 12.30 uur terug van het erf met haar tractor en reed de boerderij op. Ze stapte uit om de poort open te doen maar plots schoot de tractor om onduidelijke oorzaak vooruit. De vrouw werd overreden door haar eigen tractor en was op slag dood.

Koerier
Het was een man van een koerierdienst die de akelige ontdekking deed een half uurtje later. Hij moest in de straat een pakketje leveren maar vond het juiste nummer niet. Omdat hij de tractor zag staan wilde hij daar om raad vragen en toen merkte hij de vrouw tussen de wielen van de tractor op.

Bewakingscamera's
De brandweer, politie, ambulance en een MUG-arts snelden ter plaatse maar voor de vrouw kon geen hulp meer baten. Het was een tijdje onduidelijk wat er precies gebeurde. Pas toen de kinderen van de vrouw aankwamen wist de politie dat er bewakingscamera's rond het huis hangen. Die hebben het tragische ongeval in beeld gebracht waardoor het zeker is dat het om een ongeval ging. De vrouw was alleenstaand en laat vijf kinderen na.