Vrouw (69) in levensgevaar na botsing met tram

Baert
Een 69-jarige vrouw is vanmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt na een aanrijding tussen haar wagen en een tram van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. Dat meldt het Brusselse parket.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.35 uur op het kruispunt van de Delleurstraat en het Jaegerveld in Watermaal-Bosvoorde. Door het ongeval is het tramverkeer op lijn 94 onderbroken tussen de haltes Boondaal en Wiener, maar er zijn pendelbussen ingelegd.

De juiste omstandigheden van het ongeval zijn nog niet duidelijk, het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om meer klaarheid te scheppen. Volgens de eerste elementen stond de dame met haar wagen op de tramsporen toen de aanrijding zich voordeed. Vermoedelijk probeerde zij de tramsporen over te steken en heeft ze de tram daarbij niet of te laat opgemerkt. De tramchauffeur kon niet meer tijdig stoppen en botste tegen haar wagen.

De 69-jarige vrouw moest door de brandweer bevrijd worden uit haar wagen en is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De tramchauffeur verkeerde na de aanrijding in shock en kon nog niet verhoord worden. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat de man in de fout zou gegaan zijn.

Mark Baert
Mark Baert
Mark Baert