Vrouw (63) uit Lommel moet gepeste buren 5.700 euro betalen (en als ze niet stopt, riskeert ze 15 maanden cel)

Het gepeste koppel en hun buurvrouw.
Birger Vandael Het gepeste koppel en hun buurvrouw.
Een 63-jarige dove vrouw uit Lommel moet aan haar buren een schadevergoeding van 'amper' 5.781,5 euro betalen, nadat er 100.000 euro werd gevraagd. “De vrouw vloekte, beledigde ons en toonde obscene gebaren. ’s Nachts vond ze het nodig om veelvuldig een metalen poort dicht te slaan en ze ging zelfs tot aan de schoolpoort oom haar middelvinger op te steken”, klonk het bij de slachtoffers.

De dove vrouw woont in de Vennenstraat en kreeg in 2012 een jong koppel met twee kindjes van 2 en 4 jaar oud als buren. Het was het begin van de doffe ellende waarbij de vrouw jarenlang bijna dagelijks haar buren lastigviel. Zo was ook de haag tussen de woningen een enorm twistpunt. “Verder hing er een tijdje het bordje ‘gekke Hollander met kaaskop’ voor het huis en spoot ze mijn cliënten nat”, aldus de advocate van de slachtoffers.

Slaaptekort

Als het koppel uiteindelijk ging slapen, wachtte hen meestal nog de grootste treitering: de vrouw koos er dan voor om de metalen poort keihard dicht te slaan en dat ontelbare nachten na elkaar. Omwille van een opgebouwd slaaptekort van maar liefst 433 uren, werd de schadevergoeding van 100.000 euro gevorderd, maar in het vonnis blijft daar een peulenschil van over. De vrouw werd ook veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden onder probatievoorwaarden. Ze moet dus wel haar gedrag laten behandelen.

"Slechtste buur van Vlaanderen"

Het koppel liet al weten alles op de correcte manier te willen oplossen. Daarom hielden ze netjes foto’s bij van alles. Volgens hen gaat het om de slechtste buur van Vlaanderen: “Ook onze twee voorgangers werden door haar verjaagd. De hele straat, op één persoon na, leeft in onvrede met haar. Toch willen we haar niet laten winnen!”
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Vaelen

  En wat is de reden dat die vrouw iedereen pest? Toch niet omwille van het geween van de kindjes zeker? Want ze is doof, dat kan haar toch niet storen. Waarschijnlijk wraakacties op iedereen die normaal kan horen en zij niet. Maar da's geen reden om anderen te treiteren.

 • Jan Van Rompaey

  Er bestaan dus nog goede rechters.

 • Caroline Bex

  Geluidshinder 's nachts is verschrikkelijk! Beledigingen en een middenvinger opsteken bewijst van weinig fatsoen. Iemand nat spuiten zijn slagen en verwondingen. Terecht dat deze dove vrouw is veroordeeld. Zij heeft de keuze gemaakt om haar buren te treiteren en nu moet ze zich niet verschuilen achter haar handicap!

 • Bernaerts Diane

  Ook de twee vorige bewoners werden door die buurvrouw verjaagd, dus het lijkt toch wel zonneklaar dat het die buurvrouw is die niet spoort? En het lijkt me niet dat je met zo'n mens iets kan "uitpraten". Zeker niet omdat ze doof is.

 • Jurgen Meurs

  Ik vind het frappant dat de slachtoffers vooral de wind van voren krijgen door het hoog geëerde hln-panel. Waarom? Omdat de dader een handicap heeft? Wat als het een familie Syriërs waren geweest of een stel jonge gasten die te hard feesten? Waren jullie dan nog zo streng geweest. Geluidsoverlast is een serieus probleem, waar je veel hinder en gezondheidsproblemen van kan krijgen .