Vrouw (28) die stiefzoontje (3) in heet bad zette vrijgesproken

Thinkstock
Thinkstock Thinkstock
De 28-jarige vrouw uit Nieuwerkerken die haar stiefzoon van 3,5 jaar in een bad van 60 graden zette, is door de correctionele rechtbank van Hasselt vrijgesproken. De jongen liep zware brandwonden op toen zijn stiefmoeder hem op 20 juni 2014 eventjes uit het oog verloor. “Er is zeker sprake van onvoorzichtigheid, maar ik kan niet met zekerheid zeggen dat de vrouw het opzettelijk heeft gedaan”, klonk het tijdens de behandeling bij de procureur. 

Wat zich die zomerse dag precies afspeelde, blijft onduidelijk. Volgens de vrouw was het een gruwelijk ongeluk. “Ik heb de jongen in het lauwe water gezet, gaf hem een eendje om mee te spelen en ging zelf even naar een andere kamer. Plots hoorde ik het water terug lopen en riep ik naar hem dat hij er niet te veel bij moest laten lopen. Ik ging er van uit dat hij de blauwe kraan gebruikte... Toen hoorde ik hem heel hard wenen. De jongen zag heel rood en het water was gloeiend heet. Ik stopte hem in koud water, wikkelde hem later in een handdoek en via de huisarts gingen we naar het ziekenhuis van Sint-Truiden, waar werd beslist om hem naar UZ Leuven te brengen”, klonk haar uitleg.

De advocaat van de verdediging vroeg tijdens de behandeling de vrijspraak voor zijn cliënte. “Als zij het kind bewust pijn zou hebben gedaan, zou de jongen angst vertonen. Dat is niet het geval. Ook na de breuk tussen mijn cliënte en de vader van het kind, mist hij haar nog steeds", stelde hij toen. De beklaagde zelf vertelde dat ze haar stiefkind even graag zag als haar eigen kinderen. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JAN krommentak

  Als iemand die zelf kinderen heeft begrijp ik het niet wie laat zijn kind alleen in bad wie voelt niet vooraf aan de temperatuur van het water dat doe je zelfs bij je eigen dus dan nog mag je warm water bijvoegen zo snel kan de temperatuur nooit oplopen waarom doet men geen test om de feiten te staven

 • raf peeters

  @Pasceline, "lees",de vrouw had de kleine in lauw water in bad gezet met eentjes om te spelen,de vrouw was bij incident in andere kamer als ze 't water hoorde lopen,zal waarschijnlijk een traditionele mengkraan geweest zijn,een thermosta-tische kraan had zeker erger voorkomen,iemand als oerdom te bestempelen is erover en totaal ongepast als je de tekst uit de context trekt.

 • Marco Tersago

  Oei ik zie hier veel mensen die nog nooit een foutje hebben begaan met hun kinderen. Ja mogelijk en zeer dom, echter menselijk lijkt me. Ondanks de fout, nam ze haar verantwoordelijkheid, deed eerste zorgen en ging naar het ziekenhuis. Bijna wekelijks doen mensen verkeersongevallen en plegen vluchtmisdrijf, .. Deze vrouw nam op z'n minst nog haar verantwoordelijkheid.

 • Tom Van Calster

  Tja, een vrouw wordt idd meestal niet gestraft, terwijl een man voor dezelfde feiten moet gaan zitten. Seksisme weet je wel.

 • Pasceline Dubois

  Een echte moeder voelt toch steeds aan het water, daarvoor heb je geen thermostatische kraan nodig! Dit is geen fout of onoplettendheid, gewoon oerdom of opzettelijk, maar als je al kinderen hebt denk ik eerder het tweede ....