Vrouw (27) steelt bankkaart en opent domiciliëring voor goed doel

Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.
Ook dieven hebben een hart. Dat bewijst een 27-jarige vrouw uit het Gentse: vorig jaar ging ze aan de haal met een bankkaart, niet alleen voor eigen geldgewin, maar ook om een domiciliëring te openen van tien euro per maand voor een goed doel.

De feiten kwamen vandaag aan het licht voor de Gentse correctionele rechtbank. De vrouw in kwestie is geen onbekende voor het gerecht. In het verleden stond ze al terecht voor een reeks diefstallen. Ook nu moest ze zich verantwoorden, omdat ze verschillende portefeuilles gestolen had, onder meer op het schooltje van haar kinderen.

Met de bankkaart van een van die portefeuilles, stapte de vrouw naar de bank om een adreswijziging te forceren. Dat lukte ook, waardoor ze de PIN-code van de kaart in handen kreeg. Goed voor overschrijvingen naar haar eigen rekeningnummer, maar ook om een domiciliëring voor tien euro per maand te openen naar een onbekende ngo.

Dat is voor het parket geen verzachtende omstandigheid. De openbare aanklager wil één jaar effectieve gevangenisstraf voor de diefstallen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rayan El Arami

  Maxim Borgers, Robin Hood stal enkel van de rijken om het vervolgens aan de armen te geven. Ik denk niet dat die regel op deze vrouw van toepassing is.

 • Gino Denil

  Normaal weet zelf de bank die pincode van de bankkaart niet. Hoe kan ze die dan krijgen bij een adreswijziging?

 • Alexander Meeuws

  NGO... het mensen smokkelaartje... goed doel... tis maar hoe je het bekijkt...

 • Karine Roeland

  Doen politici dat ook niet? Ons geld overschrijven naar hun rekening?

 • Maxim Borgers

  een moderne robinhood, is lang geleden