Vrijspraak voor messteek in hals vriendin

Een 41-jarige man uit Zeebrugge is vrijgesproken voor poging tot doodslag op zijn vriendin. De rechter oordeelde dat het niet bewezen is dat hij haar een messteek zou toegebracht hebben. S.D. kreeg wel 6 maanden celstraf voor twee feiten van slagen en verwondingen.

De man uit Zeebrugge maakte al eerder brokken tijdens zijn tumultueuze relatie met G.D. Voor eerdere geweldplegingen werd hij recent nog tot een jaar effectieve celstraf veroordeeld.

Op 26 mei gaf hij zijn vriendin opnieuw een vuistslag. Volgens het slachtoffer stak hij haar ook met een mes in de hals. Na enkele maanden voorhechtenis werd S.D. onder voorwaarden vrijgelaten. Die voorwaarden weerhielden hem er niet van om de vrouw opnieuw slagen toe te brengen. Sindsdien zit hij terug in de cel.

De beklaagde gaf toe dat hij zijn vriendin meermaals geslagen heeft, maar ontkende ooit een mes gebruikt te hebben. De verdediging vroeg de vrijspraak voor poging tot doodslag. "Ze had aangekondigd dat ze hem wilde nekken. Ze heeft dan ook zichzelf in de hals gestoken om ervoor te zorgen, dat hij terug in de gevangenis zou belanden", pleitte zijn raadsman Maxime Van Winkel.

De rechter sprak S.D. vrij voor poging tot doodslag. Voor opzettelijke slagen en verwondingen kreeg hij 6 maanden bijkomende celstraf. Hij moet ook een geldboete van 600 euro betalen.