Vrijspraak voor Antwerpse afrekening in drugsmilieu

Missian E., die in juni vorig jaar Yassine C. doodstak tijdens een zware vechtpartij, is vandaag vrijgesproken. De Antwerpse strafrechter vond dat hij uit wettige zelfverdediging had gehandeld en dus niet bestraft moest worden. Fouad A. (Azzouz) kreeg voor zijn aandeel in de feiten 37 maanden cel. Een derde beklaagde werd eveneens vrijgesproken.

Drugsschuld
Yassine C. was op 2 juni naar Antwerpen gekomen om een drugsschuld te innen. Fouad A. bood hem zijn hulp aan. Yassine's neef Hamza bracht het duo naar een huis in de Lange Dijkstraat, waar Missian E. en Mohamed M. verbleven. Yassine en Fouad drongen het gebouw via het keldergat naar binnen. Ze verrasten de twee kerels en eisten geld. Toen ze niet genoeg kregen, werden Mohamed en Missian geslagen en bedreigd. Er ontstond een schermutseling waarbij Mohamed een kogel in de knie kreeg. Missian, die ook gewond raakte, kon het mes van Yassine afpakken en stak hem meerdere malen.

"Niet op de hoogte"
Yassine probeerde zich nog uit de voeten te maken, maar zakte ineen in de Marnixstraat. Hij overleefde de messteken niet. Een zwaargewonde Fouad werd aan het Monseigneur Van Goethemplein teruggevonden. Die laatste werd veroordeeld tot 37 maanden cel voor onder meer de inbraak en het gebruikte geweld. Hamza werd vrijgesproken, omdat de rechtbank geloofde dat hij niet op de hoogte was van wat Yassine en Fouad van plan waren.

Geen schadevergoeding
De weduwe van Yassine had zich namens zichzelf en hun vijfjarige zoontje burgerlijke partij gesteld. Ze vroeg ruim 40.000 euro schadevergoeding, maar kreeg uiteindelijk geen cent door de vrijspraak van Missian. (belga/sd)