Vrijgelaten Antwerp-hooligan: “Wat is er mis met freefights?”

Politievertoon bij de rellen na Beerschot-Wilrijk tegen Antwerp.
Marc De Roeck Politievertoon bij de rellen na Beerschot-Wilrijk tegen Antwerp.
Hooligans die “in onderling overleg op faire wijze met elkaar op de vuist gaan”, zien niet in wat zij fout doen. “Ik ben nog niet zo zeker dat deze freefights illegaal zijn”, zegt advocaat Mounir Souidi die de Antwerpse broers Nathan en Sebastiaan S. bijstaat.

Nathan S. is pas eergisteren ondervraagd over zijn rol in de freefights van Antwerp-hooligans met de harde kernen van Brugge, Gent, Genk en Lokeren. De man was vorige donderdag, toen de recherche 14 verdachten van freefights arresteerde, met vakantie in Marbella.

Advocaat Mounir Souidi: “Nathan S. heeft bekend dat hij aan freefights heeft deelgenomen. Hij ziet het probleem niet. Alle deelnemers aan freefights doen dat na onderling overleg, en op een faire wijze. Het Antwerpse parket haalt een wet van 1934 over de privémilities boven om de beoefenaars van deze ‘afwijkende’ hobby te vervolgen. Dat wil al iets zeggen. Ik stel ook vast dat andere parketten, bv. uit Gent en Brugge, géén onderzoek doen naar hun hooligans. Alleen die van Antwerp en Beerschot worden aangepakt.”

Persfotograaf

Nathan S. werd na ondervraging door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten. Zijn broer Sebastian S. blijft samen met vijf andere Antwerp-hooligans wél in de cel. Zij hebben beroep aangetekend tegen hun verlengde opsluiting. Sebastian S. werkt als persfotograaf voor De Standaard. Hij was bij freefights aanwezig als fotograaf, niet als deelnemer aan de gevechten.

Advocaat Souidi: “Sebastian was dankzij zijn contacten aanwezig op die freefights die in het geheim worden georganiseerd. Hij heeft zeer veel foto’s gemaakt. Die foto’s zijn nog niet in de kranten verschenen maar hij wil daar in een latere fase wel iets mee doen. Bijvoorbeeld een tentoonstelling over het fenomeen ‘freefights’ organiseren.”
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Schautteet

  Ben met het meeste van wat hieronder geschreven is eens. Laatmaarvechten maar op een plaats waar ze geen schade kunnen toebrengen aan derden. Ook wapens toelaten want hoe eerder kwijt des te beter.

 • Gert Van der Borght

  Ik snap het probleem ni. Voor een boksmatch betalen ze 100den euros en dit is niet toegestaan. Zolang er een akkoord is langs beide kanten zie ik geen probleem.

 • VANHOVE PATRICK

  Heb ik veel minder moeite mee dan de nieuwe Belgen die onze nachtelijke steden en dorpen onveilig maken!!

 • Jens van den Broeck

  Ik vraag het mij ook af.. 2 bendes in een open veld elkaar laten aframmelen, het stoort toch niemand? Veel beter dan dat ze de stad slopen

 • JOHAN Goossens

  stuurt die naar het vreemdelingen legioen, is zien of hij het nog zo leuk vind