Vrijdag grote verkeershinder in Brussel door ambtenarenbetoging: enkel trein en metro rijden normaal

(archieffoto)
Photo news (archieffoto)
De betoging van de federale ambtenaren op vrijdag 28 september zal voor grote verkeershinder zorgen, zo verwacht de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Meerdere tunnels zullen worden afgesloten voor het verkeer.

De manifestanten zullen vanaf 10.30 uur in de nabijheid van het Noordstation verzamelen. Nadien zullen ze een parcours afleggen dat zal passeren aan de kabinetten van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Ambtenarenzaken Steven Vandeput (allebei N-VA). De route loopt onder meer via de Albert II-laan, de kleine Brusselse ring van Rogier tot aan de Naamse poort, de Naamsestraat, het Koningsplein en de Kunstberg. 

Tunnels afgesloten

De kans is groot dat alle tunnels van de kleine Brusselse ring worden afgesloten. Omstreeks 11 uur worden al zeker de Reyerstunnel van de E40 richting centrum en de Jubelparktunnel richting centrum afgesloten. De MIVB meldt dat ook een twintigtal bus- en tramlijnen onderbroken of omgeleid zullen worden. De politie raadt aan om het centrum niet enkel met de auto, maar ook met de tram en de bus te mijden. De metro en trein rijden wel normaal.

De ambtenaren betogen op vrijdag onder meer tegen de nieuwe regeling van de ziektedagen. De federale regering wil het systeem van de 21 ziektedagen die per jaar opgespaard kunnen worden, tegen volgend jaar afschaffen. De wijziging geldt voor de federale ambtenaren en voor de zogenoemde bijzondere korpsen, zoals politie, brandweer, militairen en personeel van hoven en rechtbanken.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Devries

  Hier zijn veel mensen die toch alles weten over de " voordelen " van een ambtenaar en hoe weinig ze werken. Ten eerste doe het dan zelf! Niemand houd je tegen en twee: en dat grote pensioen daar hebben we jaren van ons loon voor ingeleverd en dat hebben ze ons intussen ook al afhepakt. Om nog maar te zwijgen over al de voordelen die de privé heeft en ambtenaren niet. Veeg voor je eigen deur!

 • Saïda Weemaes

  Schandalig wat ze nu doen , vakbonden afschaffen. Federale ambtenaren hebben meer ...vakanties dagen ,een zeer goede pensioen,werken minder. Als nu iemand durft zeggen dat ik verkeerd ben dan is hij of zij aan het liegen !

 • raf peeters

  @franky van steenberghe ,voor alle duidelijkheid ,ben geen ambtenaar ,NVA rom-mel opkuisen zeg je, nu ja waar,wat hebben ze de laatste 4 jaar gedaan buiten mensen extra belasten ,aan loon gaan(index) en pensioenen proberen te verla-gen,deze plaat van NVA aanhang is grijsgedraaid en versleten,hoop dat de nva nooit een absolute meerderheid krijgt in Belgie ,want als dan BDW zegt zit en pootje geven ga je niets anders kunnen om je stokje te krijgen,doordenker.

 • franky van steenberghe

  @raf peeters en Steven Van Rompaey de enige ambtenaren die ik weet die prestatie's leveren zijn onze politie mensen en wat NVA nu aan het doen is is de rommel opkuizen van al die jaren ps vld en cd&v . Maar ja wens jullie beiden veel plezier op de betoging vrijdag en prettig verlengd weekend.

 • raf peeters

  @Karine Roeland ,beetje laag bij de grond inzake begrafeniskosten ,maar als je beter zou weten wordt een ambtenaar heel zijn loopbaan 0.5%ingehouden om twee maal zijn wedde gestort te krijgen bij overlijden om bij te dragen in de begrafeniskosten ,het is ALLES BEHALVE GRATIS;