Vriendin vermoorde Michael: "Mijn hart is gebroken"

BELGA
"Ik ben de man van mijn leven kwijt. Mijn hart is gebroken. Ik had ook al gezegd dat ik met hem ging trouwen. Hij was gewoon dé man." Dat heeft Veronique D., de vriendin van Michael Gerekens, vandaag verteld in het hof van assisen van Limburg.

Gerekens werd op 20 mei 2011 in Maasmechelen met Freddy Put en Jef Banken doodgeschoten. Het assisenproces in Tongeren met de Genkse Hells Angel Ali I., die voor de drievoudige doodslag terechtstaat, is vandaag normaal gezien de laatste week ingegaan. In de voormiddag kwamen nog enkele moraliteitsgetuigen van Gerekens en Banken aan het woord.

Veronique D. probeerde die bewuste nacht zelf te achterhalen wat er mogelijk gebeurd was met haar partner. Pas zaterdagnamiddag 21 mei kreeg ze bevestiging dat een van de drie slachtoffers haar vriend was, nadat de politie haar gevraagd had zijn tatoeages te omschrijven. Aanvankelijk werd gedacht dat de president van de Maasmechelse Outlaws in de laadbak lag van de bestelwagen, waarin de lichamen aangetroffen werden.

"Ik wist dat Fred en Jef lid waren van een motorclub. Ze waren altijd heel vriendelijk en gewoon. Ik dacht dat het misschien mijn petje te boven ging omdat het om stoere mannen ging. Ik zei tegen Michael 'het zijn uw vrienden', maar ik nam daar liever wat afstand van. Ik wilde zeker mijn eigen vriendinnen houden om daar te zagen en te klagen over de alledaagse dingen", aldus de vrouw.

Ik zei tegen Michael 'het zijn uw vrienden', maar ik nam daar liever wat afstand van

Veronique D.

"Toffe schoonzoon"

Michael en D. hadden bijna 2 jaar een relatie. Michael Gerekens had kennissen zowel bij de Outlaws, als bij de Hells Angels. Hij wist van de openingsreceptie van de bandencentrale Burnout in Maasmechelen. Een tweetal weken voor de feiten haalde Michael reeds aan dat de Hells Angels naar Maasmechelen komen en dat er een en ander kon gebeuren, aldus D. "Ik zei: 'oei, maak maar dat je heel ver uit de buurt blijft'. 'Ja ja, tuurlijk', was de reactie van Michael. Dat werd bij wijze van spreken gezegd tussen de soep en de patatten. Het leek een mededeling die veraf van ons stond. Ik wist niet dat hij naar de receptie ging", zei de vriendin.

"Die avond moest ik aan mijn eindwerk werken. Ik zei hem dat hij gerust een pintje mocht gaan drinken. Ik vroeg hem het niet te laat te maken. Vanaf 22 uur was zijn gsm plots uit. Rond middernacht had ik nog een bericht gestuurd dat ik lastig was dat hij nog niet thuis was. 's Morgens om 7 uur voelde ik dat er niets klopte. Ik ben zelf naar het café van Jef, het Rozenhof, gegaan", aldus Veronique.

Daar werd haar verteld dat er geschoten was in Maasmechelen en dat ze Michael niet vonden. Daarna reed ze naar het industrieterrein in Maasmechelen en stapte ze een eerste keer binnen bij de politie, waar ze te horen kreeg dat haar vriend misschien ergens was blijven slapen. Ze is dan vertrokken, maar kwam nadien terug met de ouders van Michael om zijn verdwijning aan te geven. "Ik heb veel pijn aan mijn hart dat mijn schoonzoon overleden is. Michael was een toffe schoonzoon", voegde de moeder van Veronique daaraan toe.

Rond middernacht stuurde ik nog een bericht dat ik lastig was dat hij nog niet thuis was. 's Morgens om 7 uur voelde ik dat er niets klopte

Veronique D.