Vriendin valt 15 verdiepingen naar beneden op drugsfeestje in Berchem, vrouw komt weg met werkstraf

Slachtoffer Nadia E.H.
Lefelon Slachtoffer Nadia E.H.
Nathalie G. (42) krijgt een werkstraf van 300 uur omdat zij haar penthouse op de 15de verdieping van een appartementsgebouw in Berchem ter beschikking stelde voor een drugsfeestje. Vriendin Nadia E.H. (37) had zoveel cocaïne gesnoven dat zij hallucineerde en van het dak van het gebouw sprong.

De dodelijke val van Nadia E.H. zorgde voor ophef in het chique domein Hertogenpark in Berchem. Nathalie G. die er het penthouse van haar tante huurde, had wel vaker ruzie met buren gekregen om feestjes met snuivende vrienden. De bewoners probeerden haar buiten te krijgen. Het noodlot hielp hen een handje.

Op 8 januari 2017 had Nathalie G. haar vaste cocaïnedealer Yassine H. en enkele vrienden uitgenodigd. Het gezelschap bouwde dagenlang een stevig feestje. De alcohol vloeide rijkelijk en er werd ook cocaïne gesnoven. Nadia E.H. (37) uit Berchem, moeder van vier kinderen, was ook aanwezig.

Hysterisch

De politie werd naar het appartementsgebouw geroepen voor een vrouw die een fatale val van het dak had gemaakt. Slachtoffer was Nadia E.H. Ze had grote hoeveelheden cocaïne gebruikt en gecombineerd met het slaapmiddel Zolpidem. In de loop van de voormiddag begon ze te hallucineren, liep hysterisch door de gangen en klom dan op het dak van de 15de verdieping.

Dealer Yassine H. en bewoonster Nathalie G. probeerden Nadia weer naar beneden te halen. Maar de vrouw was zo uitzinnig dat ze over een muurtje klom en vijftien verdiepingen naar beneden viel. Een bewoner van de vijftiende verdieping verklaarde dat ze eerst op zijn balkon was terechtgekomen. Vervolgens was ze in paniek op de balustrade geklommen en was ze verder naar beneden getuimeld. Ze was op slag dood. Klanten van de Albert Heijn aan de overkant van de straat hadden het drama zien gebeuren en verwittigden de politie.

Spoorloos

Dealer Yassine H. daagde niet op tijdens het proces. Hij is al zeven keer veroordeeld, waaronder drie keer voor drugshandel. De man wordt nog altijd gezocht.

De rechter had vanmorgen geen medelijden met hem. Yassine H. is maar in één ding geïnteresseerd: geld verdienen aan zijn cokehandel. Hij kreeg zes jaar effectieve celstraf, één jaar meer dan de procureur had geëist.

Bewoonster Nathalie G. die vervolgd werd voor het ter beschikking stellen van haar penthouse voor het drugsfeestje, komt er vanaf met een werkstraf van 300 uur. De procureur had tegen haar 2 jaar celstraf gevorderd.

Advocaat Xavier Potvin die Nathalie G. verdedigde, was tevreden met die milde straf maar het zal het schuldgevoel bij zijn cliënte niet wegnemen. “Mijn cliënte blijft het verschrikkelijk vinden wat er in haar appartement is gebeurd. Deze straf maakt die feiten niet minder erg.”
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vic Smeets

  Jan er gebeuren ook heel veel ongevallen door alcohol ....maar...weinig criminaliteit in de handel er van. En de staat verdient ook nog iets...

 • roland peeters

  Waarom krijgt zij,die de flat ter beschikking stelde voor een drugsfeest maar een werkstraf,en waarom is die flat niet in beslag genomen.De bedoeling van zulke flats zijn toch bekend bij advocaten,notarissen,industriëlen,rechters,enz.

 • Mike Dobbels

  al 7 keer veroordeeld maar nog nooit gestraft...

 • Lucie Dumont

  Heb medelijden met de kinderen

 • Jan Maarten

  Als je drugs moet nemen om je wat beter te voelen dan heb je sowieso een probleem en drugs maken dat alleen maar erger (hetzelfde met alcohol en tabak trouwens)