Vrienden van familie getuigen na tragisch ongeval met 2-jarige kleuter: "Ouders wilden samen met Mawda en broertje naar Groot-Brittannië vluchten"

De 2-jarige Mawda liet het leven tijdens een mensensmokkeltransport.
Handout The Guardian De 2-jarige Mawda liet het leven tijdens een mensensmokkeltransport.
Het gerecht onderzoekt de doodsoorzaak van de Iraaks-Koerdische peuter die overleed bij de achtervolging van een mensensmokkeltransport op de snelweg in Namen. De migranten zouden de tweejarige Mawda uit het raam van een bestelwagen hebben gehangen om de politiewagens op afstand te houden. "Een ding is zeker: het meisje stierf níet door de kogels die de politie op het busje afvuurde", aldus het parket.

Een patrouille van de wegpolitie komt woensdagnacht rond 2 uur een bestelwagen tegen op E42, ter hoogte van parkeerterrein Hulplanche in Namen. De agenten vinden het kenteken van de Peugeot Boxer opvallend. De nummerplaat staat op naam van iemand die gekend is bij het gerecht. Is dit een valse nummerplaat? Ze willen controleren en doen een stopteken. De bestuurder van de bestelwagen negeert dat en rijdt aan hoge snelheid weg in de richting van Bergen. 

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Van der Meersch

  Als ze nu een schadevergoeding van de staat krijgen is het wel erg gesteld. Schuld ligt bij de mensensmokkelaars en niet bij politici of politie!!!

 • Niko Karavas

  Indien er 0% kans was op uitkeringen kwamen die niet naar hier, dus de oplossing ligt voor de hand.

 • Kevin van Goethem

  Dit is enkel en alleen de fout van de ouders. Stuur de mensen uit dat busje ineens terug en straf de ouders in thuisland voor moord.

 • Didier Verhamme

  tragisch ongeval , zeg liever moedwillige moord ! ! ! Zo "spelen" met een kind ! !

 • Peter Erven

  Vluchten en een nieuwe toekomst zoeken/vinden, gun ik iedereen. Maar! Om je kind als schild te gebruiken is in elke situatie Not-Done!