Vrachtwagenchauffeur die ergotherapeute doodreed mogelijk vervolgd voor onopzettelijke doding

UNKNOWN
De 57-jarige vrachtwagenchauffeur die gisteravond een 37-jarige ergotherapeute van het Jan Palfijnziekenhuis doodreed, wordt mogelijk voor onopzettelijke doding vervolgd. De man loste zijn ontkoppeling bij het invoeren van zijn badge om de parking te verlaten. Dat liet het Gentse parket weten.

De 57-jarige vrachtwagenbestuurder wou om 17.14 uur zijn badge invoeren om weg te kunnen rijden uit de parking van het Jan Palfijnziekenhuis. Dat lukte niet omdat er teveel afstand was tussen zijn vrachtwagen en de automaat. Daarop deed de chauffeur de deur van zijn stuurhut open om dichter bij de lezer van het toestel te komen. De man verloor echter het evenwicht en viel, waardoor zijn voet de ontkoppeling loste en de vrachtwagen vooruitreed. Het gevaarte reed daarop een slagboom en de automaat stuk en kwam tegen het slachtoffer, een 37-jarige therapeute uit het ziekenhuis, terecht. Die vrouw overleed ter plaatse. De bestuurder, die probeerde om zijn vrachtwagen tegen te houden, raakte zelf gewond.
 
Uit de vaststellingen van de politie bleek dat de chauffeur niet gedronken had. Het parket zelf stuurde woensdag geen verkeersdeskundige ter plaatse. Verder onderzoek moet nu uitmaken waarvoor de chauffeur zich moet verantwoorden. Mogelijk wordt dat onopzettelijke doding, liet het parket weten. De bestuurder zelf werd verzorgd in het Jan Palfijnziekenhuis.
 
In het Jan Palfijnziekenhuis werd een rouwregister geopend en een minuut stilte gehouden. (belga/ddh)