Vrachtwagen vol drugsafval gedumpt in Genk

VTM Nieuws
In Genk is een vrachtwagen vol afval van een drugslabo aangetroffen. In de laadruimte zaten heel wat vaten met daarin chemisch afval. De wagen trok de aandacht omdat hij fout geparkeerd stond, en na controle bleek de Nederlandse nummerplaat niet te bestaan.

Bij controle van de vrachtwagen bleken de deuren niet gesloten te zijn. In de laadruimte troffen de agenten een zeventigtal vaten met chemisch afval aan. Na de vondst werd de Evence Coppéelaan een tijdlang afgesloten. De brandweer kwam ter plaatse om de lading te controleren op eventuele gevaren. Er bleken geen lekken en geen gevaar voor explosie te zijn.

VTM Nieuws

Het gerechtelijk labo stelde vast dat de vrachtwagen zo’n 8.000 liter aan restanten van de aanmaak van amfetamines bevatte. De vaten werden opgeruimd door de Civiele Bescherming, waarna de vrachtwagen getakeld kon worden. Het parket van Limburg voert verder onderzoek naar de mogelijke afkomst van het chemisch afval.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  In Limburg krioelt het van "veldwachters". Met politionele wedden en blauwe kostuums. Zachte en gezellige "handhaving", S. Stevaert indachtig. Zoals Limburg is er maar één !

 • Hendrik Goris

  En nu wordt de plaatselijke burgemeester niets verweten. Vreemd. Het zal wel geen N-VAer zijn, dan heeft VB en verenigd links geen belangstelling.

 • Mike Stevens

  nu weet ik weer waarom ik na 7 jaar in GENK gewoond te hebben, ben verhuisd.

 • Erwin Vandriessche

  De zoveelste vondst van dit gevaarlijk en giftig spul. Blijkbaar moet er toch een professionele drugsbende in de buurt zijn, die het heel goed aanpakt door gestolen voertuigen met valse nummerplaten te gebruiken. En waar zijn dan die ANPR camera's die overal langs onze wegen staan en de internationale samenwerking met Nederland? Kan toch niet moeilijk zijn die bende te rollen met al dat filmmateriaal. Of werken die in Limburg niet?

 • SAM Bedfort

  Jammer dat het voorstel van statiegeld op plastieken tonnen er niet doorgekomen is. Dan zouden ze dat zeker niet achterlaten.