Vrachtwagen vol bier beschoten op E314 in Leuven

De vrachtwagen op de E314 die vannacht vanop een brug in Leuven beschoten werd, is geraakt door minstens twee 9 mm-kogels. Eén kogel doorboorde de voorruit en verbrijzelde tevens de zijruit aan de passagierszijde, een ander projectiel sloeg in ter hoogte van de brandstoftank. De 48-jarige man uit Bergen die de vrachtwagen bestuurde, bleef ongedeerd. Dat heeft het Leuvens parket vanmiddag meegedeeld.
 
De feiten deden zich voor om één uur vannacht. De vrachtwagen geladen met bierblikjes, die richting Brussel reed, werd beschoten ter hoogte van afrit 16 in de omgeving van de Leuvense brandweerkazerne. De bestuurder kon zijn vrachtwagen aan de kant plaatsen en een collega verwittigen. Volgens de bevindingen van de deskundige en de politie op de plaats van de feiten zou er verschillende keren gevuurd zijn op het voertuig.
 
De dader is vooralsnog spoorloos en een motief voor de feiten is onbekend. Het onderzoek loopt volop. De vrachtwagen - een bordeauxkleurige trekker met witte oplegger zonder merknamen of -tekens - werd gehuurd door een transportfirma uit Bergen. Getuigen die meer informatie kunnen verschaffen over dit schietincident, kunnen zich melden bij hun lokale politie of bij de federale gerechtelijke politie Leuven op het nummer 0800/30300. (vsv/belga/adv)