Vrachtwagen verliest oplegger net voor hij E34 op rijdt

Het gevaarte kwam gelukkig in de berm terecht en niet op de autosnelweg.
Kristof Pieters Het gevaarte kwam gelukkig in de berm terecht en niet op de autosnelweg.
Op de R2 rond Antwerpen is vanmiddag een merkwaardig incident gebeurd. Een vrachtwagen verloor zijn oplegger net voor hij de snelweg E34 op reed. 

Op de oprit Waaslandhaven Zuid richting E34 verloor een vrachtwagen plots zijn oplegger. De chauffeur had de oplegger enkele minuten eerder aangepikt bij een firma in de Waaslandhaven. Bij het oprijden van de autosnelweg kwam de geladen oplegger los van de trekker. Het gevaarte kwam gelukkig in de berm tot stilstand, op slechts enkele meters van de snelweg zelf. Als de oplegger enkele seconden later was losgekomen waren de gevolgen dus mogelijk veel ernstiger geweest. Zowel de trekker als de oplegger raakten beschadigd en moesten getakeld worden. De oprit van de snelweg werd daarvoor een tijdje afgesloten.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roosje Laporte

  heb dit een 10 tal jaar geleden ook voorgehad en ben toen ontslagen ..hoewel ik het nodige had gedaan en ook bijkomende controle door vooruit te rijden en te remmen en achteruit en remmen.. wat ik altijd deed en 100 meter verder liep het fout . hoe het kan weet ik niet ...maar ben nu eens blij dat het nog eens gebeurd is want ik weet zeker dat ik er toen geen schuld aan had .

 • JaaP Edam

  Achter de King-pin zit een borg , en die heeft die amateur-chauffeur niet gecontroleerd. Op staande voet ontslaan en zelf op laten draaien voor de kosten

 • Edgard Gielis

  dat kan niet de fout van de trucker zijn het liegt aan de vrachtwagen

 • Julien Buys

  trucks afschaffen ,alles leveren met de bakfiets ,ecologisch en gezond ,lol

 • Johan De kegel

  Effe apeldoorn bellen