Vrachtwagen rijdt door slagboom, grote hinder voor spoorverkeer

BELGA
In Oudegem, een deelgemeente van Dendermonde, is kort voor de middag een vrachtwagen door een slagboom gereden aan een spooroverweg op de Oudegemse Baan (N406). De kraanarm op de vrachtwagen kwam te hoog, waardoor ook een stuk van de bovenleiding is afgerukt. De schade is groot, zegt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Tussen Schellebelle en Dendermonde zullen vandaag in beide richtingen geen treinen meer kunnen rijden. De NMBS regelt vervangbussen. Infrabel verwacht dat de schade tegen donderdagochtend pas hersteld zal zijn, al is dat nog niet zeker. De bovenleiding is over enkele honderden meter beschadigd.

Een trein staat door het incident geblokkeerd, maar de ongeveer 20 reizigers zijn kunnen uitstappen in het station van Schoonaarde. In de buurt zijn ook de slagbomen aan vijf overwegen automatisch dichtgegaan door het veiligheidssysteem. Die worden weer opengezet zodat het verkeer kan omgeleid worden.

Infrabel betreurt het incident, zeker omdat er onlangs nog een sensibiliseringsactie is geweest. Die was gericht op de transportsector. Maandelijks krijgt de spoorinfrastructuurbeheerder volgens woordvoerder Thomas Baeken gemiddeld één keer te maken met een probleem door te hoog geladen vrachtwagens.