Vrachtwagen met boomstammen kantelt op verkeerswisselaar Aalbeke

De lading boomstammen kwam volledig op de snelweg terecht.
Lieven Samyn De lading boomstammen kwam volledig op de snelweg terecht.
Op de verkeerswisselaar van de E403 naar de E17 richting Gent in Aalbeke (Kortrijk) is rond half zes deze ochtend een vrachtwagen gekanteld. De lading boomstammen kwam volledig op de snelweg terecht en moest op andere vrachtwagens overgeladen worden. 

Het ongeval zorgt zowel op de E403, E17 en Kortrijkse ring R8 voor files van zo’n drie kwartier. De vrachtwagen ging in de bocht van de verkeerswisselaar aan het kantelen, schoof langs de vangrail en schoof uiteindelijk verder tot op de oprit van de E17. De lading boomstammen kwam op de snelweg terecht en moest op andere vrachtwagens overgeladen worden. De chauffeur raakte lichtgewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer zorgt met een veegwagen voor het opruimen van het wegdek. De takelwerken zullen nog de hele ochtendspits duren.

Lieven Samyn4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc ledure

  Dat is daar een ongelooflijk gevaarlijke bocht, Als de vrachtwagenbestuurders dat nu nog niet nog niet weten AMAI. Zelfs met uw auto moet ge oppassen hou ge die bocht neemt.

 • David Vantomme

  Johan billiet dat komt door dat de autos dom doen voor onze neus, camion op zijn zij en de auto t gat in

 • marnix laureyns

  Weer te snel gereden zeker. Hierdoor uit balans gekomen met alle gevolgen. En de ARME mens kan terug in de file staan aanschuiven.

 • Johan Billiet

  Weet iemand waarom vrachtwagens vaak en vooral in België kantelen...onaangepaste snelheid, radius van bochten te kort (op-en afritten nog op stand jaren vijftig), of kunnen wij hier echt niet rijden...??