Vrachtwagen botst op signalisatiebrug, truck rijdt op botsabsorbeerder

De verkeersellende op de E314 in Lummen richting Nederland is voorbij. Rond 15.45 uur was de autosnelweg opnieuw vrijgemaakt. Rond de middag had een vrachtwagen daar een dynamisch informatiebord meegesleurd.

De vrachtwagen reed weg met zijn laadbak, die nog omhoog stond. De laadbak raakte het informatiebord waardoor het gevaarte op de twee rijstroken belandde. De E314 was volledig versperd. Onmiddellijk groeide de file aan tot voorbij Halen.

Bestuurders die in de file vastzaten, kregen wegens de hitte water. Het andere verkeer moest in Halen de omleiding tot Lummen-centrum volgen.

Rond 10.30 uur was een vrachtwagen in de richting van Lummen ook al in aanrijding gekomen met een botsabsorbeerder. Die aanrijding gebeurde ter hoogte van Park Midden-Limburg. Een wegenwerker, die in de botsabsorbeerder zat, raakte gewond. De Duitse vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Door de aanrijding was de rechterrijstrook richting Lummen een tijdlang versperd en ontstond er een file tot in Genk

Op de E313 tussen Beringen en Lummen vloog dan nog een voertuig in de richting van Luik in brand. De auto stond op de pechstrook. Ook daar was de autosnelweg versperd. Rond 15 uur was de E313 opnieuw vrijgemaakt.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Bundy Al

    In België zullen ze het nooit leren met hun Micky Mouse infrastructuur. Boterhammetjes smeren en op studiereis vertrekken naar gelijk welk Europees land . Zitten,luisteren en ogen de kost geven.

  • marie-lauren moureau

    E313 ook ongeval net voorbij beringen auto in brand zou wel al opgelost zijn maar grote verkeershinder