Voyeurs opgepakt: 22-jarige verdachte alweer vrijgelaten

Barbieux
Een van de twee mogelijke voyeurs die in het onderzoek naar de stiekem gefilmde douchebeelden in de sporthal van Hogeschool Gent zijn opgepakt, is opnieuw vrijgelaten. Het gaat om een 22-jarige man die gisteravond al was gearresteerd. Een tweede verdachte (41) die vanmiddag werd opgepakt, moet morgen voor de onderzoeksrechter verschijnen.

De eerste verdachte, een 22-jarige uit de regio Gent, werd gisteravond opgepakt. Er vond een huiszoeking plaats en de man werd vanavond voorgeleid. De man werd echter niet in verdenking gesteld en vrijgelaten door de onderzoeksrechter. "De initiële aanwijzingen van betrokkenheid van de man bij de feiten werden niet bevestigd door het verdere onderzoek", zegt het parket.

De tweede verdachte, een 41-jarige man uit regio Gent, werd vanmiddag opgepakt bij drie huiszoekingen. De man zou de gebruiker zijn van de account op het voyeuristisch forum. Hij werd verhoord door de politie en moet een nacht in de cel blijven. De onderzoeksrechter beslist morgen over zijn aanhouding.

Na het verschijnen van ons artikel over de douchebeelden in de Gentse sporthal en verscheidene andere voyeuristische filmpjes op andere locaties deze ochtend, werd de account van voyeur dgreedb vandaag opnieuw geactiveerd om 7.36 uur. Vier minuten later bleken alle resterende beelden van dgreedb gewist te zijn. De beelden die gemaakt werden in de sporthal waren afgelopen zaterdag al offline gehaald. Beide mogelijke daders zouden uit de directe kennissenkring komen van een aantal slachtoffers. 

Overmoedig

De mannen kunnen vervolgd worden op basis van de wet van 2016 die voyeurisme strafbaar stelt. Ze riskeren een celstraf van 6 maanden tot 5 jaar, maar als het slachtoffer jonger dan 16 jaar oud is, kan de straf oplopen tot 15 jaar cel. Al vier vrouwen hebben klacht ingediend, maar het is niet duidelijk of er minderjarige slachtoffers zijn. "Er wordt onderzocht of deze vrouwen effectief gefilmd werden. De politie zet ook alles in het werk om eventuele andere slachtoffers te identificeren", zegt het parket.

De hogeschool reageert tevreden op het nieuws. "Het is een hele opluchting dat we zo snel resultaat hebben", zegt woordvoerder Johan Persyn. "We hadden al alle douches gecontroleerd en geen camera's gevonden, maar er was toch een duidelijk spoor naar de verdachte. Hij heeft wat sporen nagelaten, misschien is hij wat overmoedig geweest. We hopen dat het blijft bij wat we nu gehad hebben. We blijven alert en hebben dat ook gevraagd aan onze studenten." 

De tweede verdachte werd deze namiddag opgepakt.
rv De tweede verdachte werd deze namiddag opgepakt.50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dean De Ridder

  Waarom worden hun gezichten niet herkenbaar gemaakt? Hebben die dat ook gedaan met die slachtoffers?

 • Hendrik Goris

  Michiel Renne, proper hé, de foto van een onschuldige verspreiden op internet!! Een verdachte is onschuldig tot bewijs geleverd is! Dit is even erg als wat die gluurder deed.

 • Hendrik Goris

  Je zal het zo maar meemaken, een nacht tussen moordenaars met de naam pervert op je rug geplakt! Die jongeman heeft recht op een schadevergoeding en vooral verontschuldigingen vanwege de onderzoeksrechter! In andere landen, meer beschaafde buurlanden, zitten mensen in voorarrest NIET tussen veroordeelden. Eens over nadenken, kan u dus ook gebeuren, een onderzoeksrechter legt aan niemand verantwoording af over wie en hoe lang.

 • Fran jon

  En nu liefst een verdiendeenen behoorlijk lange straf.

 • hugo van de velde

  Nogmaals, als men niet wil dat mensen op fora zulke dingen zien, moet het door de overheid ONMOGELIJK gemaakt worden ze te bekijken ! Zo is dat