Vorkheftruck boort zich in Lijnbus

Tom Vierendeels
Een bus van De Lijn raakte vanavond compleet vernield na een ongeval met een vorkheftruck. Het ongeval deed zich kort na 18 uur voor in de Brusselstraat in Pamel, een deelgemeente van Roosdaal.

De buschauffeur kwam uit de richting van Liedekerke toen een vorkheftruck plots van een oprit kwam gereden. Vermoedelijk had de chauffeur van die laatste op dat moment nog geen zicht op het aankomende verkeer, toen de vorken zich al aan de straatkant bevonden.

De lepels sloegen tegen de voorruit en raakten vervolgens de bus tot helemaal achteraan. De ramen, deuren en zelfs een televisiescherm werden compleet vernield. Op de bus zat op het moment van de aanrijding maar één passagier. Zij kreeg glasscherven in het gezicht en werd voor controle afgevoerd naar het ziekenhuis. De buschauffeur bleef ongedeerd, net als de bestuurder van de vorkheftruck. De lokale politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.  

Tom Vierendeels1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • karin verwimp

    Waarschijnlijk ene zonder heftruckattest en indien toch een attest, afpakken want als hij volgens de regels gereden had, had hij die bus nooit zo hoog kunnen doorboren. Te vaak wordt vergeten dat op een verkeerde manier rijden een heftruck in een moordwapen van een paar ton kan veranderen.