Vorige vijf jaar 102 diefstallen geregistreerd uit wapenopslagplaatsen van de politie

Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.
In de periode 2013-2017 werden in ons land 102 diefstallen geregistreerd van wapens en explosieven uit locaties die beheerd worden door de politie. 

Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) op een schriftelijke vraag van Gautier Calomne (MR). De minister baseert zich op het aantal feiten dat geregistreerd is in de Algemene Nationale Gegevensbank (ANG).

Het aantal geregistreerde diefstallen schommelde van 22 in 2013 tot 15 in 2014, 26 in 2015 en 24 in 2016 om terug te dalen tot 15 in 2017. In 96 gevallen situeerde de diefstal zich in een politiebureau, in de zes andere gevallen in een politievoertuig. Op basis van informatie aanwezig in het ANG is het niet mogelijk om aan te geven wie de eigenaars zijn van de gestolen wapens.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeanne Helsen

  Vroeger dee het leger dat voor hen; nul komma nul diefstallen toen.

 • Peter Tijdgad

  Flitsen, alcohol controles of anders gezegd hun eigen soort Belgen leeg pluimen brengt meer op ! Van mij part als men zo slordig is dienst wapens in leveren zoals de gewone burger ook gedaan heeft !

 • eric fewan

  Wie zou hier verantwoordelijk kunnen zijn ?

 • mertens jean

  Onbegrijpelijk dat zoiets nog kan gebeuren. Is er te weinig personeel of is de opleiding onvoldoende om veel verantwoordelijkheid op te nemen of is er te veel laksheid ???????

 • Bene Devos

  Een gewone burger weet niet waar dat ligt. Kan men daar zo makkelijk aankomen? Of is het weer gefoefel?