Vorig jaar waterpistool gevuld met gin-tonic: Cain (39) mag plots niet meer naar Tomorrowland

Twitter
Een waterpistool gevuld met gin-tonic. Dat is volgens Cain Ransbottyn (39) uit Brasschaat de reden waarom hij vier dagen geleden een e-mail ontving waarin te lezen staat dat hij de komende vijf jaar niet welkom is op Tomorrowland. Ook Lars Laeremans wordt de toegang geweigerd, "omwille van veiligheidsredenen". De federale politie screent alle festivalgangers en trok intussen al van 38 mensen de tickets in.

De federale politie maakte vandaag bekend dat ze alle 400.000 mensen die een ticket hebben gekocht voor het dancefestival, preventief screenen. Wie na doorlichting een negatief advies krijgt, ziet zijn tickets ingetrokken worden.

Volgens Cain Ransbottyn heeft het alles te maken met een kwajongensstreek waarvoor hij vorig jaar hardighandig en geboeid van het festivalterrein werd gegooid. "Toegegeven, ik had het niet mogen doen, maar het was een ludiek grapje. Ik had wat drank van de vip in een waterpistool gegoten om mijn vrienden te 'trakteren' (zie filmpje hieronder)", vertelt Cain aan onze redactie. "Gewoon even de Robin Hood van Tomorrowland uithangen, meer was het niet. Elk jaar koop ik voor mezelf en mijn vrouw zo'n B2B-ticket waarbij alle drank is inbegrepen en je in een ruimte apart mag gaan feesten. Dat kost 500 euro, dus ik ben steevast een goeie klant."

"Na dat voorvalletje heb ik al serieus geboet. De politie heeft me toen best vijandig en heldhaftig onmiddellijk van het terrein gezet. Ik heb er geen heisa rond gemaakt, maar die straf was toch al meer dan zwaar genoeg. De kans dat ik een radicaliserende mens ben, lijkt me redelijk klein. (lacht) De specifieke reden waarom ons de toegang de komende vijf jaar ontzegd wordt, krijgen we niet. Mijn vraag wordt genegeerd", vertelt hij.

Cain betreurt de beslissing, maar legt zich er voorlopig bij neer. "Het is hun feest, zij hebben het laatste woord. Ik ben kapoentje geweest en moet op de blaren zitten. Ik begrijp dat ze moeten instaan voor de veiligheid en er geautomatiseerde systemen gebruikt worden bij die selectie. Er tegenin gaan lijkt me zinloos, maar het is spijtig dat ik de komende vijf jaar niet op een van de topfeestjes van ons land kan zijn. Alhoewel, wie weet dat ik er iets meer incognito toch bij ben", besluit Cain geheimzinnig. (lees hieronder verder)

De specifieke reden waarom ons de toegang de komende vijf jaar ontzegd wordt, krijgen we niet. Mijn vraag wordt genegeerd

Cain Ransbottyn
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

"Totaal geen idee waarom ik niet mag gaan"

Ook Lars Laeremans (25) uit Hemiksem wordt dit jaar op Tomorrowland geweigerd, al is de reden waarom ook voor hemzelf een raadsel. Op 3 juli kreeg hij een eerste mail waarin stond dat hij omwille van veiligheidsredenen niet zal toegelaten worden op het festivalterrein. "Ik was stomverbaasd en dacht zelfs dat het zo'n oplichtingsmail was", vertelt Lars aan onze redactie.

"Niet dus. Ik begrijp er niets van. Drie jaar geleden werd ik wel eens tegengehouden door de politie omdat ik dronken achter het stuur zat, maar als dat de reden is, dan zouden er veel niet binnen mogen, toch? Ik heb geen stadionverbod, raakte nog nooit verzeild in een vechtpartij. Ik ben zowat elk weekend op een festival te vinden en had nooit eerder problemen. Het strafste van al: ik ken mensen met een strafblad van hier tot ginder achter en die kunnen zonder problemen gaan feesten. Het mijne is blanco en ik mag niet."

Lars trok vorig jaar voor het eerst naar Tomorrowland en was van plan om dit jaar de eerste zaterdag en de laatste zondag te gaan. Gaat hij bij de organisatie zelf te rade, dan wordt hij doorgestuurd naar de Privacycommissie. "Ik ben ook al bij de lokale politie geweest, belde naar Paylogic die de tickets regelt... Niemand kan me verder helpen, ik word van het kastje naar de muur gestuurd."

De jongeman is gefrustreerd, maar laat er zijn zomer niet door verknallen. "Festivals genoeg, maar Tomorrowland is natuurlijk nog van een andere orde. Voor zover ik weet is deze weigering trouwens voor één jaar - dat hoop ik toch. Volgend jaar zit ik opnieuw achter mijn computer. En nu wacht ik nog even af. Ik heb weinig hoop, maar je weet maar nooit."

Lars Laeremans toont het mailtje waarin hem wordt meegedeeld dat hij niet welkom is op Tomorrowland.
VTM Nieuws Lars Laeremans toont het mailtje waarin hem wordt meegedeeld dat hij niet welkom is op Tomorrowland.